Resolució
Q-02561/2010 Manca de resposta de la Universitat Ramon Llull a una denúncia sobre diverses anomalies en un màster en formació.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Estudis universitaris i recerca
Data d'inici 10/06/2010
Data de l'últim moviment 26/05/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Universitat Ramon Llull (URL) Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La persona interessada explica que va presentar una reclamació a la Universitat Ramon Llull (en endavant URL) en què denunciava diverses anomalies en el màster en formació d'assessors personals que està cursant. 

El mes d'abril de 2010, la Direcció Acadèmica de Màsters i Postgraus de la Facultat d'Educació Social va comunicar al promotor de la queixa que en breu es posarien en contacte amb ell per concretat una reunió i tractar el tema. 

Tot i això, el promotor mostra la seva disconformitat perquè encara no ha tingut una resposta formal a les seves denúncies.

Contingut

Un cop examinat l'informe de resposta de la URL, el Síndic manifesta que, tot i que s'hi indica que s'ha tramès una resolució en què s'ofereix a la persona interessada la possibilitat de cursar els primers mòduls del curs del màster en formació d'assessors personals especialistes en counselling, sense cap cost i en els propers tres cursos acadèmics, no només no s'hi adjunta cap còpia d'aquesta resolució -únicament s'annexa una còpia de l'informe del Vicedeganat de Postgrau i Recerca-, sinó que quan el Síndic es va posar en contacte amb la persona interessada, aquesta persona va manifestar desconèixer que existeix la resolució esmentada.

D'altra banda i amb relació a la qüestió del cost per l'expedició del títol de postgrau que la persona interessada estaria en disposició d'obtenir, la URL comunica que aquesta taxa té com a referent el Decret 98/2010, de 20 de juliol, pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques catalanes per al curs 2010-2011, l'aplicació del qual la va aprovar el Patronat de la URL el 20 juliol de 2010.

Tanmateix, el cert és que la persona interessada es va matricular en el màster esmentat per al curs 2009/2010 quan no s'havien aprovat els preus a què es fa referència en aquest escrit i no s'aporta cap documentació que acrediti la publicitat del cost relatiu a la possibilitat d'obtenir el títol de postgrau propi, ja que la URL únicament fa esment a l'existència d'una guia de l'estudiant. En la guia, però, no es recollia la informació sobre l'import de la taxa per a la tramitació quan la persona interessada es va matricular, ja que es referia a un moment posterior. 

Per tant, el Síndic suggereix que s'informi la persona interessada de la proposta de compensació i que, llevat que es pugui acreditar que aquesta persona coneixia, quan es va matricular al màster, la taxa que havia de pagar per l'expedició del títol de postgrau, aquesta no li aplicada.

Posteriorment, la Universitat Ramon Llull ha tramès un escrit en resposta al suggeriment del Síndic, del qual es desprèn que la Universitat no accepta el suggeriment fet perquè entén que la persona interessada va poder tenir coneixement de les taxes per l'expedició del títol de postgrau, ja que si bé a la guia de l'estudiant del curs 2009-2010 només s'anunciava que calia satisfer-les, es remetia a la informació que posteriorment es podia obtenir al Servei d'Atenció als Alumnes i a la pàgina web.

En conseqüència, el Síndic ha posat fi a la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/06/2010 Universitat Ramon Llull (URL) Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/07/2010 Universitat Ramon Llull (URL) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/10/2010 Universitat Ramon Llull (URL) Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/01/2011 Universitat Ramon Llull (URL) Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/01/2011 Universitat Ramon Llull (URL) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/02/2011 Universitat Ramon Llull (URL) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/04/2011 Universitat Ramon Llull (URL) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
24/05/2011 Universitat Ramon Llull (URL) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/05/2011 Universitat Ramon Llull (URL) Resolució