Resolució
Q-02572/2011 Queixa referida a l'ingrés d'una noia tutelada per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència en un centre d'acolliment de Tarragona.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Centres de menors
Data d'inici 29/04/2011
Data de l'últim moviment 05/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Les persones interessades, familiars d'una menor tutelada per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant DGAIA), exposen la seva queixa referent a l'ingrés de la noia en un centre d'acolliment de Tarragona i al règim de visites establert amb la família.

Contingut

En l'informe de la DGAIA s'exposa que l'ingrés de la noia en un centre de Tarragona va ser degut a la manca de places lliures en un centre adient a la província de Barcelona i a la necessitat d'estudiar el seu cas en un centre d'acolliment. Atès que l'equip tècnic del centre de Tarragona va ser qui va iniciar l'estudi de la situació de la noia, aquesta va continuar al centre en què va ingressar inicialment. Pel que fa al règim de visites, durant el mes aproximat que va romandre al centre, es van establir contactes puntuals amb l'avi patern.

No obstant aquesta informació, el Síndic constata que la noia es troba en una situació d'alt risc atès que es va escapolir del centre d'acolliment i encara no ha pogut ser localitzada, per la qual cosa suggereix al Departament de Benestar Social i Família que:

En primer lloc, es mantinguin les mesures adoptades per a la localització i protecció de la
noia, i que s'esgotin totes les possibilitats d'informar sobre el seu parador i de contactar amb ella per treballar la necessitat de l'ingrés al centre de protecció.

En segon lloc, que es faci el seguiment de les actuacions de la Policia de Gatalunya-Mossos
d'Esquadra per localitzar la noia.

I finalment, que s'informi oportunament la Policia de Catalunya-Mossos d'Esquadra sobre
qualsevol nova informació de què disposi la DGAIA.

Al seu torn, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que es prenguin mesures urgents i necessàries per localitzar la noia tutelada per la DGAIA i escapolida del centre d'acolliment La Mercè de Tarragona, i que, un cop localitzada, es posi la noia a disposició de la DGAIA, per tal que se li faciliti el recurs de protecció adequat.

Finalment, el Departament d'Interior informa el Síndic de les actuacions que ha dut a terme per localitzar la menor, i el Departament de Benestar Social i Família exposa que la noia va retornar al centre i que hi continua ingressada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/05/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/07/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/07/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/07/2011 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
17/08/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/09/2011 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/10/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució
05/10/2011 Departament d'Interior Resolució

Expedients Relacionats

Q-03114/2011