Resolució
Q-02583/2011 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Barcelona davant les reclamacions ocasionades per l'activitat d'uns apartaments turístics.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 29/04/2011
Data de l'últim moviment 05/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa mostren el seu malestar per la manca de resposta i d'actuació suficient davant l'escrit que van presentar a l'Ajuntament de Barcelona en què exposaven les molèsties per sorolls i brutícia i les incomoditats que els ocasiona l'activitat d'apartaments turístics a què es dediquen uns immobles de la seva finca sense haver obtingut la llicència municipal corresponent.

Contingut

En l'informe tramès per l'Ajuntament de Barcelona s'exposa que hi ha vuit expedients de llicència d'habitatge d'ús turístic a la finca dels promotors, i que en relació amb cinc pisos es va iniciar un expedient de disciplina urbanística per no disposar de la llicència municipal d'obertura per a l'activitat d'habitatge d'ús turístic. Així mateix, s'informa que el propietari dels pisos ha manifestat la seva voluntat de posar fi a l'activitat en data 1 de novembre de 2011.
Igualment, en l'informe s'exposa que es va facilitar als veïns un número de telèfon mòbil de la Guàrdia Urbana per avisar de les incidències que detectessin.

Davant d'aquesta informació, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Barcelona l'obligació de resoldre de forma expressa els expedients de disciplina urbanística esmentats, ja que entén que es van incoar per haver-se constatat un incompliment de la normativa aplicable.

D'altra banda, en cas que els veïns comuniquin noves incidències amb posterioritat a l'1 de novembre de 2011, el Síndic demana que s'adoptin les mesures adients per tal de garantir que no se segueix desenvolupant l'activitat d'habitatge turístic sense haver-se regularitzat la situació dels habitatges.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/06/2011 Districte de l'Eixample Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/07/2011 Districte de l'Eixample Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució