Resolució
Q-02583/2013 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 10/04/2013
Data de l'últim moviment 31/07/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la prestació de la renda mínima d'inserció que tenia concedida arran de la formalització d'un contracte de treball. Exposa que el salari que percep d'aquest contracte de treball és de 50 euros mensuals, import insuficient per poder fer front a les despeses econòmiques de la seva unitat familiar. Els Serveis Socials de Montcada i Reixac han confirmat l'estat de vulnerabilitat d'aquesta família.

Contingut

En vista de la informació facilitada sobre aquest cas, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que sense més demora dicti resolució per la qual es reprengui el pagament de la prestació de què és titular el promotor, pel període que correspongui, tenint en compte les circumstàncies de la unitat de convivència des de la data en què es va valorar favorablement la represa.

Igualment, el Síndic suggereix que es faci arribar al promotor una explicació per escrit, clara i detallada, sobre les circumstàncies que en aquest cas van determinar la suspensió, els pagaments efectuats i la regularització de les quanties, i els efectes de la represa.

Així mateix, amb caràcter general, el Síndic suggereix que es modifiqui la pràctica de suspendre la prestació com a forma de rescabalament de les quanties abonades indegudament, i que es busquin altres fórmules que permetin que les persones afectades puguin cobrir les necessitats bàsiques, com ara una deducció temporal en l'import mensual, o qualsevol altra que sigui convenient i coherent amb la finalitat d'aquesta prestació econòmica.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/05/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/07/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
20/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
31/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat