Resolució
Q-02589/2015 Queixa relativa a una plaga de puces que afecta un domicili de Barcelona des de fa quatre anys

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Molèsties o maltractaments d'animals
Data d'inici 14/04/2015
Data de l'últim moviment 16/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora exposa que l'Ajuntament de Districte ha tramitat dos expedients per aquest motiu, en el marc dels quals es va requerir els propietaris d'un cinema perquè netegessin el pati interior del local, on hi havia coloms, i es va requerir la promotora de la queixa perquè adoptés mesures per desinfectar el seu habitatge, on es creia que podia trobar-se el focus de la plaga de puces. 

La promotora va presentar al·legacions en què informava dels diferents tractaments que s'havien dut a terme al seu domicili, i arran d'aquestes al·legacions l'Ajuntament va arxivar l'expedient. La promotora, però, no està d'acord amb aquest arxivament, atès que el problema no ha desaparegut. 

Indica que ha contactat en diverses ocasions amb els serveis socials del districte per demanar que s'inspeccionés un habitatge veí on, segons manifesta, hi viu una persona que té molts gats i gossos, fet que ha portat els tècnics de les empreses de fumigacions a creure que és allà on hi ha el focus. Tot i això, no té constància que l'Ajuntament hagi inspeccionat aquest habitatge.

De la informació de què es disposa se'n desprèn que la promotora ha fet tot el que estava a les seves mans per controlar la plaga que afecta el seu habitatge: s'ha posat en contacte amb empreses especialitzades en control de plagues i sanitat ambiental degudament registrades en el registre d'establiments i serveis plaguicides, les ha contractat i han portat a terme els tractaments que consideraven adients. També ha posat en coneixement de l'Ajuntament la situació que pateix i la impossibilitat de controlar la plaga.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Barcelona que prengui les mesures oportunes per agilitar les gestions que està portant a terme terme per reformar i rehabilitar l'edifici de la promotora i que, mentrestant, doni les ordres oportunes per mantenir en condicions de salubritat l'edifici. Si amb aquesta intervenció no es pot controlar la plaga, caldrà que s'informi de la situació l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/05/2015 Districte de l'Eixample Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/07/2015 Districte de l'Eixample Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/07/2015 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/09/2015 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
16/11/2015 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació