Resolució
Q-02608/2011 Queixa per l'exclusió del procés de selecció de la campanya forestal d'estiu del 2011.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 02/05/2011
Data de l'últim moviment 22/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments per haver-la exclòs del procés de selecció de la campanya forestal d'estiu del 2011 en la categoria de conductor/a (carnet B+BTP+TTS), per no presentar el carnet de conduir requerit malgrat haver presentat tots els títols de què disposa.

Contingut

A partir de la informació que han aportat tant la persona interessada com el Departament d'Interior, el Síndic constata que per poder optar al procés de selecció es requereix estar en possessió del permís de conducció de vehicles de la categoria B i l'autorització per a transport prioritari (BTP) en vigor, o permisos equivalents, i estar en possessió del certificat d'aptitud professional de tècnic en transport sanitari (TTS).

En la llista d'admesos i exclosos publicada en primera instància constava que el motiu d'exclusió de la persona interessada era el fet de no tenir el carnet de conduir requerit. Malgrat que aquesta persona va tornar a presentar novament el permís de conduir B i l'autorització per a transport prioritari BTP, en la nova llista d'exclosos constava altre cop inclòs pel motiu ?no tenir el carnet de conduir requerit?. Posteriorment, va ser informat per telèfon que en realitat el que li mancava era el certificat oficial d'aptitud professional de tècnic en transport sanitari (TTS).

El Síndic considera que l'exclusió de la persona interessada per no tenir una titulació oficial no va quedar convenientment reflectida a les llistes d'admesos i exclosos. A d'altres aspirants sí que se'ls va indicafr que no acreditaven la titulació requerida, mentre que es va insistir dues vegades que la persona interessada no disposava del carnet de conduir requerit.

Així doncs, tot i que no s'hagi produït una actuació administrativa irregular de l'Administració en l'exclusió de la persona interessada per no reunir un dels requisits de participació, el Síndic destaca que a la convocatòria només s'especificava que calia disposar del certificat que va presentar la persona interessada, tot i que no tenia el caràcter de titulació oficial ni estava reconegut per la normativa vigent que regula l'àmbit del transport sanitari, ja que va ser obtingut en un centre de formació professional privat.

Per aquest motiu, el Síndic demana que el Departament d'Interior doni les ordres oportunes per tal que es prenguin les mesures adequades perquè els motius d'exclusió reflecteixin la circumstància concreta i real que dóna lloc a aquesta situació, i per tal que en les bases de la convocatòria quedi convenientment detallada l'oficialitat del títol exigit per poder prendre part en el procés selectiu.

El Departament d'interior informa que s'ha traslladat aquest suggeriment a la unitat responsable del procés de selecció per a la campanya forestal d'estiu per tal que s'inclogui aquesta informació en properes convocatòries.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/06/2011 Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2011 Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/10/2011 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
11/11/2011 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/11/2011 Departament d'Interior Resolució