Resolució
Q-02611/2010 Disconformitat amb l'Ajuntament de Barcelona per les molèsties ocasionades pels sorolls de diverses actuacions que afecten el conjunt o una part importat de la ciutat.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 14/06/2010
Data de l'últim moviment 29/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El Síndic ha rebut diverses queixes que fan referència a molèsties per sorolls a la ciutat de Barcelona que tenen origen en actuacions que afecten el conjunt o una part importat de la ciutat.

Així unes fan referència al soroll suposadament excessiu i fora dels horaris i dies acordats provocat pels treballs que es fan al pou existent a la cruïlla dels carrers Padilla i Mallorca per a la construcció del túnel de l'AVE.

D'altres fan referència al soroll que ha provocat l'acabament de les obres de l'estació de metro de la Vall d'Hebrón, i finament, d'altres fan referència al soroll que provoca la recollida d'escombraries en horari nocturn.

Contingut

Amb motiu de la presentació de queixes coincidents per les molèsties provocades pels sorolls generats per les obres de construcció de la línia de l'AVE al seu pas per Barcelona, la línia 9 del metro i el servei de recollida d'escombreries, el Síndic va demanar informació al Departament de Control i Reducció de la Contaminació Acústica de l'Ajuntament de Barcelona.

En vista de la informació rebuda d'aquest departament, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions, després d'haver fet els suggeriments següents a l'Ajuntament:

D'una banda, que es mantingui i es millori la situació d'alerta i intervenció immediata quan es detectin problemes en aquests àmbits, ja sigui mitjançant el sistema de control municipal o la denúncia dels veïns.

I d'altra banda, que igualment es millori el sistema d'informació veïnal, personalitzada si cal, abans i durant les intervencions i especialment quan hi ha algun problema concret sobre el qual s'està actuant o es preveu fer-ho.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/09/2010 Departament de Control i Reducció de la Contaminació Acústica Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/01/2011 Departament de Control i Reducció de la Contaminació Acústica Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/04/2011 Departament de Control i Reducció de la Contaminació Acústica Resolució
29/04/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució

Expedients Relacionats

Q-02822/2010
Q-03538/2010