Resolució
Q-02633/2011 Preocupació d'una persona per la situació laboral i de manca d'habitatge en què es troba.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA's)
Data d'inici 03/05/2011
Data de l'últim moviment 21/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa explica que viu amb la seva dona i tres fills menors d'edat en un pis ocupat de l'Hospitalet. Ni ell ni la seva dona no tenen feina. Explica que els serveis socials de l'Hospitalet els han ofert ajuda i que han rebut uns xecs per a aliments, però tot i així manifesta la seva preocupació per la situació laboral i de manca d'habitatge en què es troba.

Contingut

El Departament de Benestar Social i Família va informar que s'havia traslladat la persona interessada i un dels seus fills a una habitació de lloguer, i que els altres dos infants vivien amb la mare a casa d'un familiar amb el propòsit de traslladar-se a viure a una altra ciutat del territori espanyol.

En vista d'aquesta informació, el Síndic va suggerir al Departament que fes el seguiment de la situació de l'infant que es quedava a Catalunya i de la situació del pare mitjançant un pla de millora o les eines i/o orientacions que tècnicament es consideressin més adients a fi i efecte de donar-li el suport que requeria per poder atendre i cobrir les necessitats del menor de manera adequada.

D'acord amb aquests suggeriments, el Departament va trametre al Síndic l'informe-proposta i el compromís socioeducatiu elaborat per l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència 
(en endavant EAIA) d'Horta-Guinardó, en data de setembre de 2011. En aquests documents, s'indicava que la persona interessada havia estat informada de l'avaluació duta a terme per l'EAIA i de les mesures d'atenció social i educativa acordades per superar la situació de risc en què es trobava el seu fill, i també del fet que, en cas de no col·laborar o negar-se a participar en les mesures acordades, l'EAIA podia proposar el desemparament del nen i assumir-ne la tutela, si es considerava que es trobava en una situació de perill per al desenvolupament o el seu benestar personal, o si en el transcurs de la intervenció es donava qualsevol altra situació que la justifiqués.

El Síndic constata que de la informació rebuda es desprèn que la persona interessada ha tingut una actitud activa respecte de la recerca de treball i d'habitatge, que ha seguit les orientacions dels professionals, i que l'infant evoluciona favorablement a l'escola on cursa P-3.

Per tot això, el Síndic suggereix que es continuï donant suport a la persona interessada per atendre i cobrir les necessitats del seu fill de manera adequada i que es continuï fent el seguiment de la situació de l'infant, d'acord amb el compliment de les orientacions ofertes a la persona interessada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/05/2011 Ajuntament de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/05/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/07/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2011 Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/10/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/12/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/12/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució
21/12/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució