Resolució
Q-02685/2014 Disconformitat amb el finançament d'un camí de titularitat privada a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 05/05/2014
Data de l'últim moviment 20/02/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que s'hagin dut a terme unes obres finançades amb import procedent de la hisenda municipal en un camí de titularitat privada a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem.

Contingut

D'acord amb la informació de què es disposa, i segons la informació que va donar al promotor l'Ajuntament de Tortosa, la xarxa de camins públics municipals recollida en el catàleg aprovat pel Ple de la corporació en data 7 d'octubre de 1996 no inclou el camí en qüestió.

D'una banda, a l'Ajuntament li corresponen les actuacions pròpies relatives a la gestió i administració, protecció i defensa del seu patrimoni. A aquest efecte, l'article 32 de la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques estableix l'obligació de les administracions de fer inventari dels béns i drets que integrin el seu patrimoni. Al seu torn, l'article 36 de la Llei 33/2003 estableix l'obligació de les administracions d'inscriure en els registres corresponents els béns i drets del seu patrimoni que siguin susceptibles d'inscripció.

D'altra banda, no es pot oblidar que l'ajuntament té la funció de tutela i defensa de l'interès general dels veïns del municipi i que alhora és el pressupòsit que legitima les potestats que té atribuïdes. Per aquest motiu, davant la sol·licitud d'informació presentada pel promotor, l'Administració hauria de dur a terme les actuacions pertinents a fi d'esclarir els fets i atorgar una informació certa i segura als ciutadans.

D'acord amb això, el Síndic suggereix a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem que revisi el catàleg de la xarxa de camins públics i actualització de l'inventari dels béns de domini públic, a fi d'esmenar les discrepàncies existents entre la realitat del domini i el catàleg existent i garantir la seguretat jurídica.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/07/2014 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
24/07/2014 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/09/2014 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/10/2014 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Resolució pendent d'acceptació
24/11/2014 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
04/02/2015 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Resposta a la resolució pendent d'acceptació
19/02/2015 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Irregularitat
20/02/2015 Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem Seguiment finalitzat