Resolució
Q-02696/2011 Queixa envers l'actuació duta a terme per un equip d'atenció a la infància i l'adolescència.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA's)
Data d'inici 05/05/2011
Data de l'últim moviment 31/12/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa envers l'actuació de l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència (en endavant EAIA) de Badalona en relació amb el procediment d'estudi i valoració del seu fill. També manifesta la seva disconformitat amb el fet que s'hago atorgat la guarda de l'infant a la tia paterna.

Contingut

Un cop estudiada la documentació facilitada per la promotora de la queixa, entre la qual s'inclou una interlocutòria d'abril de 2011 del Jutjat de Violència sobre la Dona de Badalona, s'observa que la guarda provisional de l'infant amb la tia paterna va ser adoptada per resolució judicial. D'acord amb això, el Síndic va informar a la promotora de la queixa dels límits competencials d'aquesta institució respecte de les decisions judicials.

Pel que fa a la informació facilitada per la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, el Síndic considera que no s'aprecia una actuació irregular per part d'aquesta Administració, atès que ha protegit l'infant, n'ha atorgat la guarda a la família extensa, i treballa amb la mare perquè recuperi les seves funcions parentals.

Això no obstant, el Síndic no ha rebut informació en relació amb el règim de visites de l'infant amb la seva mare, malgrat haver-la requerit. En els informes rebuts es fa constar l'existència ?d'un vincle afectiu de l'infant amb la seva mare, el qual s'ha de reforçar?, afirmació de la qual podria desprendre's la necessitat d'una major freqüència de contactes. En relació amb aquesta qüestió, el Síndic recorda que el règim de visites s'ha d'establir segons la valoració de l'interès de l'infant, que la freqüència de les visites reforça el vincle afectiu maternofilial, i que un contacte més sovintejat entre els infants sota tutela administrativa i els seus pares i mares constitueix un factor d'èxit en el retorn.

D'acord amb el que s'ha exposat, el Síndic finalitza les seves actuacions, però sol·licita ser informat del resultat del seguiment del Pla de millora de la mare de l'infant i de la valoració de les visites.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/05/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/06/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/07/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/08/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/11/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/11/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/11/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució
16/04/2012 Departament de Benestar Social i Família Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
31/12/2012 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat