Resolució
Q-02715/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Cunit davant diverses reclamacions presentades per les molèsties que genera una pista poliesportiva.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 05/05/2011
Data de l'últim moviment 12/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cunit Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa es mostren disconformes per la manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Cunit davant els escrits que han presentat al consistori, en els quals exposen les molèsties que els ocasiona una pista esportiva instal·lada recentment.

Contingut

L'Ajuntament dóna compte del procediment seguit per aprovar el Projecte de renovació de la zona esportiva en qüestió i informa que una vegada analitzat el procediment i les seves conseqüències, tenint en compte que la tramitació de tot el procés va ser la correcta i que el pagament de la reforma duta a terme no formava part de fons propis, es va fer una petició al Ministeri de Política Territorial per tal de poder canviar la ubicació de la pista, autorització que va ser denegada.

Davant d'aquesta resposta, el Síndic considera que les administracions no poden desentendre's de les repercussions negatives que els equipaments o les instal·lacions municipals tenen en els ciutadans.

També informa que en l'apartat de medi ambient de l'informe del Síndic de l'any 2008 presentat al Parlament de Catalunya, ja es va incloure un epígraf dedicat a la contaminació acústica de les instal·lacions municipals, en què es deia, entre altres coses, que tant si hi ha una llicència com un projecte cal que l'Ajuntament compleixi els mateixos requisits que exigiria a un particular: idoneïtat de l'emplaçament, compliment de l'horari, seguretat estructural, estudi d'impacte acústic i acreditació de l'eficàcia de les mesures correctores, entre altres. Per això, el Síndic recordava que les administracions, igual que els particulars, estan subjectes al principi de legalitat.

Per aquest motiu, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Cunit que té l'obligació d'estudiar les mesures correctores que siguin pertinents per tal de minimitzar les molèsties que genera als veïns l'ús de la instal·lació esportiva en qüestió. També li demana que valori la possibilitat d'adreçar-se formalment al Ministeri de Política Territorial, o a l'òrgan que correspongui, per tal de sol·licitar el canvi d'ubicació de la instal·lació esportiva pels motius esmentats.

Igualment, el Síndic recorda que el Reglament municipal 9.49 regula l'ús de la instal·lació esportiva que motiva aquesta queixa i estableix uns horaris d'ús i una sèrie de prohibicions, alhora que faculta l'Ajuntament per controlar-ne el compliment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/06/2011 Ajuntament de Cunit Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/09/2011 Ajuntament de Cunit Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/09/2011 Ajuntament de Cunit Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/12/2011 Ajuntament de Cunit Resolució