Resolució
Q-02719/2010 Manca de resposta de l'Institut Català de la Salut a dues sol·licituds en tràmit d'audiència d'una reclamació per responsabilitat patrimonial.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 21/06/2010
Data de l'últim moviment 29/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor es queixa de l'endarreriment de l'Institut Català de la Salut (en endavant ICS) en la tramitació d'una reclamació per responsabilitat  patrimonial.  

La persona interessada explica que va formular al·legacions en tràmit d'audiència, va sol·licitar que l'ICS requerís informació addicional a l'hospital universitari de la Vall d'Hebron i va demanar l'exclusió de l'expedient de documents que contenien dades relatives a una altra pacient. Tanmateix, indica que no ha rebut cap resposta a les seves peticions.

Contingut

El Departament de Salut indica que la reclamació esmentada ja es va resoldre i va ser notificada a la persona interessada. Així mateix, es va excloure de l'expedient administratiu la documentació clínica relativa a un altre pacient, tal com va demanar la persona interessada. 

El promotor de la queixa assenyalava també que va demanar, en tràmit d'audiència, l'accés al document de consentiment informat de la intervenció practicada en data 12 de novembre de 2008, però que no se li ha facilitat. Segons la informació rebuda amb relació a aquesta qüestió, aquell document no s'ha pogut localitzar, i així es va comunicar a la persona interessada per via telefònica.  

Tanmateix, tenint en compte que es tractava d'una sol·licitud d'accés a la documentació clínica relacionada amb la reclamació objecte del procediment i que es va demanar de manera expressa i formal en tràmit d'informació pública, el Síndic recorda que s'havia d'haver donat resposta també per escrit a aquella sol·licitud.

Amb aquest recordatori, es finalitza aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/07/2010 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/10/2010 Institut Català de la Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/03/2011 Institut Català de la Salut Resolució
29/03/2011 Departament de Salut Resolució