Resolució
Q-02771/2010 Disconformitat amb el pagament de les taxes de matrícula de l'Escola i del Conservatori de Música de Tarragona.

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 22/06/2010
Data de l'últim moviment 08/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada va sol·licitar la bonificació de les taxes de matrícula de l'Escola i del Conservatori de Música de Tarragona per ser família monoparental, d'acord amb el Decret 151/2009, de 29 de setembre, que equipara la situació de les famílies monoparentals a la de les famílies nombroses. Tot i això, des de l'escola li van comunicar que no li aplicarien la bonificació, però no li van motivar la negativa.

Contingut

La Secretaria General de la Diputació de Tarragona exposa en el seu informe que l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació dels serveis d'ensenyament de règim especial que s'imparteixen a les escoles de música i als conservatoris no recull el supòsit d'aplicar els beneficis fiscals a les famílies monoparentals.

Davant d'aquesta informació, el Síndic assenyala que el Parlament de Catalunya va dictar el Decret 151/2009, de 29 de setembre, de desplegament parcial de la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, la qual regula entre d'altres el reconeixement de la condició de família monoparental, i equipara les famílies monoparentals a les famílies nombroses quant a les mesures de suport a les famílies, és a dir, totes les prestacions econòmiques que s'atorguen en el marc de la Llei de suport a les famílies.

D'aquesta manera, el legislador català ha reconegut la necessitat que les famílies monoparentals siguin destinatàries de les mesures establertes en desenvolupament d'una política de suport i protecció a la família.

El Síndic assenyala, doncs, que les famílies monoparentals han de poder gaudir dels beneficis fiscals establerts per a altres estructures familiars que són objecte d'aquesta protecció especial, com ara les famílies nombroses.

Per això, el Síndic recomana a la Diputació de Tarragona, en exercici de la potestat tributària que té atribuïda, que faci les modificacions oportunes a l'Ordenança fiscal número 2, reguladora de la taxa per la prestació dels serveis d'ensenyament de règim especial que s'imparteixen a les escoles de músiques i conservatoris, a fi i efecte que les famílies monoparentals puguin gaudir en igualtat de condicions dels beneficis fiscals reconeguts a les famílies nombroses.

Tramitació

Data Administració Tràmit

08/07/2010 Diputació de Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/08/2010 Diputació de Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/11/2010 Diputació de Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Diputació de Tarragona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/02/2011 Diputació de Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/09/2011 Diputació de Tarragona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
24/11/2011 Diputació de Tarragona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/12/2011 Diputació de Tarragona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/03/2012 Diputació de Tarragona Resolució