Resolució
Q-02778/2010 Retard en la construcció de l'escola Montserrat Vayreda de Roses.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 23/06/2010
Data de l'últim moviment 20/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Les persones interessades mostren la seva disconformitat amb el fet que l'escola fa cinc anys que està en mòduls prefabricats i actualment presenta deficiències importants. Alhora exposen que aquestes deficiències provoquen que sigui l'escola amb menys demanda en el procés de preinscripció, la qual cosa provoca una tendència segregadora.

Contingut

El Departament d'Ensenyament exposa que les obres per a la nova construcció de dues línies d'infantil i primària del centre es duran a terme en el moment en què la disponibilitat pressupostària ho permeti.

El Síndic, tot i que comprèn que l'actual període de contenció pressupostària agreugi el retard en la construcció del centre, considera que el Departament ha de poder planificar la construcció dels centres educatius i no demorar els processos sine die, especialment si això n'afecta negativament la qualitat i la demanda educativa.

Per aquest motiu, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que planifiqui la construcció del nou centre i que doni a conèixer la previsió de finalització de les obres i la valoració de l'Administració educativa sobre els dèficits que les actuals instal·lacions provisionals generen en el funcionament del centre.

En referència a aquestes consideracions, el Departament d'Ensenyament exposa que les obres per a la nova construcció de dues línies d'infantil i primària són la màxima prioritat del Departament. Informa, a més a més, que un cop adjudicat el concurs per a la redacció del projecte i l'execució de les obres, el Departament ha previst un termini aproximat de cinc mesos per redactar el projecte executiu i de deu mesos per executar les obres.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/07/2010 Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/07/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/09/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/09/2011 Departament d'Ensenyament Resolució