Resolució
Q-02795/2010 Manca de resposta i d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona a una reclamació pel mal estacionament de vehicles del carrer Moliné de Barcelona.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 23/06/2010
Data de l'últim moviment 22/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Un veí del carrer Laforja de Barcelona es queixa del problema que ocasionen els vehicles mal estacionats al carrer Moliné d'aquest municipi.

El promotor informa que aquest segon carrer és de vianants, fet que està degudament senyalitzat, i que no s'hi permet la circulació, llevat del pas exclusiu per als dos aparcaments que hi ha en aquell carrer. 

El problema va sorgir fa quatre anys, quan es va obrir un restaurant a la cantonada del carrer Moliné amb Laforja, perquè aquell carrer s'ha convertit en l'aparcament del restaurant, ja que segons informa la persona interessada els mateixos empleats del restaurant estacionen els vehicles amuntegats i de qualsevol manera. 

El promotor de la queixa, mitjançant l'administrador de finques de la comunitat de propietaris del carrer Moliné i del garatge Moliné-Laforja, s'ha dirigit per escrit a l'Ajuntament i ha exposat aquest problema, en tres instàncies de dates 16 d'octubre de 2008 i 6 i 11 de maig de 2009, a les quals no ha rebut cap mena de resposta. 

En aquestes instàncies el promotor proposa que es col·loqui una pilona al carrer, com a solució per evitar que esdevingui l'aparcament dels clients del restaurant esmentat. 

El promotor també es va dirigir a l'Ajuntament per mitjà de la pàgina web "Ajuntament respon", des d'on li van respondre, però sense solucionar el problema.

Segons informa aquesta persona, tot i les més de 200 trucades efectuades a la Guàrdia Urbana, mai no ha vist cap patrulla en aquell indret, ni li consta que s'hagi posat cap sanció.

Contingut

L'Ajuntament de Barcelona ha tramès un informe pel mal estacionament de vehicles que té lloc al carrer Moliné de Barcelona.

D'acord amb aquesta informació, el Síndic constata que l'Ajuntament és plenament conscient de la problemàtica existent al carrer Moliné xamfrà amb el carrer Laforja, suposadament per l'aparcament irregular de vehicles per part dels clients d'un establiment de restauració proper a aquell indret. 

En l'informe de la Guàrdia Urbana de Sarrià-Sant Gervasi s'apunta la possibilitat de demanar per mitjà dels Serveis Tècnics la col·locació d'algun tipus d'impediment físic (fitons, jardineres, etc.) que eviti els estacionaments abusius en aquell carrer.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix que atès l'elevat nombre de denúncies de trànsit per mal aparcament efectuades en aquell indret, i per tal d'evitar molèsties als veïns d'aquella zona, es faci efectiva, sense més dilació, la col·locació d'algun impediment físic que eviti aquests estacionaments. 

Amb aquest suggeriment, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/07/2010 Districte de Sarrià-Sant Gervasi Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/02/2011 Districte de Sarrià-Sant Gervasi Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/05/2011 Districte de Sarrià-Sant Gervasi Reiteració posterior a la primera
01/06/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/10/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució
22/02/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució