Resolució
Q-02801/2011 Disconformitat amb la revisió de discapacitat.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 10/05/2011
Data de l'últim moviment 27/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa perquè no està d'acord amb la revisió de discapacitat. Ha presentat recurs, però també se li ha desestimat.

Contingut

Després d'estudiar el cas, el Síndic va suggerir a l'Administració que fes arribar un escrit de resposta a la reclamació de la persona interessada, amb una explicació suficient sobre les qüestions plantejades amb relació a les diferències en la valoració de les deficiències que han donat lloc al reconeixement de discapacitat. De la resposta del Departament se'n desprèn, però, que no ha acceptat el suggeriment del Síndic. 

Per això, el Síndic ha recordat al Departament del Benestar i Família el deure de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin, tant en el marc d'un procediment administratiu, com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació. També li recorda que les respostes han de ser raonades, intel·ligibles i congruents amb les peticions o les al·legacions  formulades, per no causar indefensió i inseguretat jurídica a les persones que s'hi adrecen.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/05/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/07/2011 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/09/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/10/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució