Resolució
Q-02834/2011 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció quirúrgica a l'Institut Guttman.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 11/05/2011
Data de l'últim moviment 13/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada mostra la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba perquè la intervinguin quirúrgicament a l'Institut Guttman per implantar-li un estimulador d'arrels sacres anteriors (en endavant SARS).

La promotora presenta, com una de les seqüeles de la lesió medul·lar que l'afecta, infeccions urinàries de caràcter repetitiu i, per això, fa tres anys, l'uròleg d'aquest institut li va recomanar la implantació d'un SARS i la va incloure en llista d'espera.

El maig de 2009, mentre li feien les proves preoperatòries li van detectar pedres al ronyó i a la bufeta, cosa que va impedir la intervenció.

El mes de març de 2011 li van trucar per programar-li les proves preoperatòries i la van informar que, si sortia tot bé, la podrien intervenir el dia 14 del mateix mes.

No obstant això, posteriorment li han informat que encara no li poden concretar quan la podran operar per la situació actual de crisi.

Contingut

La persona interessada ha fet saber al Síndic que finalment la van intervenir el 21 de juliol de 2011.

Malgrat que amb aquesta intervenció ha estat resolt l'objecte concret de la queixa, el Síndic recorda al Departament de Salut que la promotora ha hagut de romandre en llista d'espera tres anys. 

Per tant, és evident que seria desitjable que el temps d'espera fos menor. Per això, tot i haver de donar per acabada la intervenció en aquest assumpte concret, el Síndic recorda al Departament de Salut que apliqui mesures perquè els ciutadans vegin reconegut el seu dret a l'assistència sanitària de manera suficientment àgil.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/05/2011 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
26/07/2011 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/09/2011 Departament de Salut Resolució