Resolució
Q-02845/2012 Disconformitat amb la tramitació d'un expedient sancionador de trànsit

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 19/04/2012
Data de l'últim moviment 17/04/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la tramitació de l'expedient sancionador de trànsit que es va incoar contra seu per la comissió d'una infracció a la normativa de circulació viaria, concretament per no respectar una línea longitudinal contínua al municipi de l'Hospitalet de Llobregat.

Exposa que ha interposat al·legacions i recursos en què exposava que al lloc on se'l va denunciar no hi havia cap línea longitudinal contínua, però que l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat no ha analitzat el fons de la qüestió que plantejava i no ha demostrat en cap moment l'existència d'aquesta línea que va motivar la infracció i la sanció que finalment es va imposar.

Contingut

En les al·legacions formulades contra la notificació de la denúncia, el promotor es limita a posar de manifest que al carrer on se'l va denunciar no hi ha cap línia longitudinal contínua i que, en conseqüència, no era possible cometre la infracció. Posteriorment, en l'informe de ratificació l'agent denunciant fa una exposició dels fets i exposa que la infracció es va cometre en un altre carrer, en què sí que hi ha una línia longitudinal contínua, i especifica que el vehicle va ser denunciat en el primer carrer perquè era el lloc on es trobava l'agent. 

Sobre la base d'aquest informe, l'Ajuntament va desestimar les al·legacions del promotor. No obstant això en la resolució es cap moment es fa referència a l'error produït en la ubicació dels fets. Per contra, es dicta una resolució en la qual no s'analitzen les al·legacions del promotor i s'assenyala que l'informe de ratificació té valor probatori segons l'article 14 del Reglament de procediment sancionador en matèria de trànsit.

En definitiva, la resolució del recurs del reposició presentat pel promotor es limita a desestimar les al·legacions però sense analitzar les qüestions de fons que aquest plantejava. Es tracta d'una resolució estandarditzada que en cap cas dona resposta a les pretensions del promotor. Cal tenir present que l'article 113.3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix que l'òrgan que resolgui el recurs ha de decidir totes les qüestions, tant de forma com de fons, que plantegi el procediment, hagin estat al·legades o no per les persones interessades. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat que, d'acord amb l'article 105 de la Llei 30/1992, revoqui la resolució sancionadora i retrotregui les actuacions al moment de notificació de la denúncia, sens perjudici de la possible prescripció de la infracció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/09/2012 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/01/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/02/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/03/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/03/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
02/04/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Vulneració
17/04/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Seguiment finalitzat