Resolució
Q-02846/2011 Disconformitat amb l'escolarització d'un alumne discapacitat en un centre de Mollet del Vallès

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Altres
Data d'inici 12/05/2011
Data de l'últim moviment 12/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa exposa que el seu fill pateix una malaltia que li suposa haver d'ingressar constantment a l'hospital, la qual cosa impedeix adaptar-se correctament al programa escolar. 

Exposa que ha fet gestions amb la inspecció educativa per portar-lo al centre Alba, sense èxit. També addueix que no rep cap ajut per transport pel seu fill discapacitat.

Contingut

D'acord amb l'informe del Departament d'Ensenyament, l'equip d'assessorament psicopedagògic (en endavant EAP) B-28 Vall del Tenes-Congost va elaborar un dictamen sobre aquest alumne, segons el quan proposava la seva escolarització, per al curs 2011/2012, en un centre d'educació especial de Mollet del Vallès. 

L'informe també exposa que l'alumne està matriculat en aquest centre, on assisteix diàriament, i que aquest curs no s'ha comunicat cap incidència en relació amb la seva escolarització. 

En vista d'aquesta informació, el Síndic no aprecia indicis d'actuació irregular per part de l'Administració. Malgrat tot, tenint en compte les necessitats d'aquest alumne, la institució demana al Departament d'Ensenyament que l'EAP continuï vetllant pel seguiment de l'escolarització del fill de la promotora, d'acord amb les seves necessitats específiques.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/07/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/10/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/12/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/01/2012 Departament d'Ensenyament Resolució