Resolució
Q-02850/2015 Queixa relacionada amb la manca de diagnòstic clar d'un problema mèdic

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 24/04/2015
Data de l'últim moviment 30/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de diagnòstic en relació amb un quist que té en un dit del peu. Exposa que fa quatre anys que ha estat visitat per diferents especialistes i actualment encara no disposa d'un diagnòstic definitiu.

El 5 d'agost de 2015 va acudir al Servei d'Urgències del CAP, des d'on se li va tramitar una visita amb el traumatòleg per al 17 de setembre, espera que va considerar excessiva. Afirma que abans l'atenien a l'Hospital del Sagrat Cor i que davant d'aquesta situació els havien facilitat un telèfon i en dos dies li programaven una visita. Dies després, el promotor es va adreçar al seu metge de capçalera, el qual li va fer una derivació urgent a l'Hospital de Bellvitge en considerar que el quist s'havia d'intervenir. Tot i això, al centre hospitalari li van indicar que l'Hospital de Bellvitge és de tercer nivell, que no s'ocupen d'aquest tipus d'intervencions i que els haurien d'atendre en un altre tipus de centre.

Per la seva banda, el Departament de Salut ha tramès l'informe elaborat per l'Hospital de Bellvitge en què es relacionen les visites que ha fet el promotor al centre d'atenció especialitzada (en endavant CAE) Ramona Via entre el 7 de novembre de 2012 i el 30 de juliol de 2014. 

Un cop vista l'atenció que s'ha ofert al promotor, no es pot concloure que no s'hagi atès la seva patologia, ja que tant de la informació facilitada pel Departament com de les manifestacions del promotor se'n desprèn que ha estat visitat per diversos especialistes i que en una ocasió el van intervenir; de fet, el promotor mateix considera que ha estat ben atès.

No obstant això, el cert és que actualment aquesta persona no sap on ha d'acudir perquè l'atenguin, o bé li programen visites per a tant endavant que perden el sentit. Tot apunta, doncs, que no s'està proporcionant al promotor l'atenció sanitària a què té dret, o no es fa de manera prou àgil, i per tant el Síndic suggereix al Departament que doni les ordres oportunes perquè quan el promotor tingui el quist ple sigui un professional sanitari qui dugui a terme el tractament oportú, de manera que no hagi de ser ell mateix qui davant la manca d'atenció, hagi d'acabar buidant-lo.

Altrament, atès que el promotor manifesta la seva estranyesa perquè la presència del quist s'allarga en el temps, el Síndic suggereix també que se li proporcioni informació clara sobre la patologia que l'afecta i el possible tractament i pronòstic.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/05/2015 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
13/07/2015 Institut Català de la Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/09/2015 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/10/2015 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
30/11/2015 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació