Resolució
Q-02867/2012 Disconformitat amb el Consorci d'Educació de Barcelona per la tramitació d'una beca de mobilitat

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 23/04/2012
Data de l'últim moviment 30/11/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la tramitació de la beca general de mobilitat i residència per a estudis post-obligatoris no universitaris que va demanar el setembre de 2011.

Concretament, es queixa del retard en la resolució, que ha obtingut el mes de maig de 2012, de la manca d'informació i de diverses incidències en la tramitació de la beca per part del Consorci d'Educació de Barcelona. 

En aquest sentit, assenyala que ha fet diverses consultes a la pàgina web i ha obtingut sempre la resposta que el seu DNI no es trobava a la base de dades, tot i haver lliurat la informació i la documentació que li demanaven. En conseqüència, no ha pogut obtenir cap informació durant aquests mesos. 

Afegeix que aquesta situació ha afectat també altres companys que han demanat la beca i s'han trobat amb la mateixa situació de manca d'informació.

Contingut

D'acord amb la informació tramesa pel Consorci d'Educació de Barcelona, el Síndic entén que les disfuncions observades no són atribuïbles a aquest consorci. Tot i això, aquesta institució li suggereix que promogui per mitjà del Departament d'Ensenyament l'adopció de les mesures necessàries per evitar que es tornin a produir situacions com les que ha exposat el promotor de la queixa.

En aquest sentit, el Síndic recorda que les administracions públiques de Catalunya han de complir les funcions que tenen atribuïdes d'acord amb els principis generals d'eficàcia, eficiència i servei als ciutadans, i d'acord amb el principi de coordinació.

Amb aquesta actuació, i atès que la beca que demanava la persona interessada ja va ser concedida, el Síndic dóna per finalitzada la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/05/2012 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/07/2012 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/11/2012 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/11/2012 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució
30/11/2012 Consorci d'Educació de Barcelona Seguiment finalitzat