Resolució
Q-02868/2010 Disconformitat amb les respostes de la Diputació de Barcelona amb relació a una reclamació sobre el procediment de matriculació a uns cursos.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Altres ensenyaments
Data d'inici 29/06/2010
Data de l'últim moviment 14/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La persona interessada al·lega manca de transparència en el procés de matriculació d'uns cursos que ofereix l'Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona i la pràctica impossibilitat per a les persones que no són alumnes d'un any anterior d'accedir com a nous alumnes de l'escola.

Contingut

La informació aportada per l'Administració referida a la distribució de les places convocades contradiu la que ha proporcionat la persona interessada, atès que aquesta persona explica que quan es va presentar per matricular-se segons el torn que se li havia assignat ja no quedaven places. A més, es posa de manifest que dels 33 alumnes que el curs 2009-2010 van matricular-se en el torn preferent, alguns ja havien cursat anglès preliminar però d'altres eren repetidors.

Per tant, el Síndic constata que se segueix donant preferència als antics alumnes, ja que se'ls permet matricular-se de qualsevol altre ensenyament durant els primers quinze dies de setembre, fet que confirma les afirmacions de la persona interessada respecte de la pràctica impossibilitat d'aconseguir accedir a aquest ensenyament en torn lliure.

El Síndic considera que en tant que els preus dels ensenyaments oferts a l'Escola de la Dona són preus públics, s'ha de garantir que els recursos públics vagin destinats a donar les màximes oportunitats d'estudi als estudiants que cursen per primera vegada els ensenyaments i han d'afavorir les oportunitats dels estudiants amb un millor rendiment acadèmic.

Així doncs, si bé pot ser raonable dotar d'una certa preferència en la continuïtat dels estudis d'anglès els alumnes que ja s'han matriculat en el nivell immediatament anterior, no ho és en el cas dels alumnes que han estat matriculats en ensenyaments d'altres tipus impartits per l'Escola, ni en el de les persones que no han assolit el nivell demanat el curs anterior.

Per aquest motiu, el Síndic demana a la Diputació de Barcelona que doni les ordres oportunes per tal que es revisin els criteris de preferència vigents i que han suposat a la pràctica que un percentatge superior al 80% d'antics alumnes d'aquest ensenyament d'idiomes hagi ocupat, com a mínim els dos últims cursos, el total de places disponibles.

La Diputació de Barcelona accepta el suggeriment del Síndic i actualment, atès que considera que tot allò que pugui millorar la qualitat dels serveis públics i incrementi el principi d'equitat és positiu, està estudiant diferents criteris i models de matriculació de cara al curs 2012-2013.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/09/2010 Diputació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
22/10/2010 Diputació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/05/2011 Diputació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/06/2011 Diputació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/08/2011 Diputació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/09/2011 Diputació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/09/2011 Diputació de Barcelona Resolució
14/10/2011 Diputació de Barcelona Seguiment finalitzat