Resolució
Q-02925/2013 Disconformitat amb un expedient de constrenyiment que tramita l'Ajuntament de Granollers

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 22/04/2013
Data de l'últim moviment 31/03/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Granollers Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb un expedient de constrenyiment que tramita l'Ajuntament de Granollers. 

Exposa que l'Ajuntament li reclama una taxa pel servei de recollida d'escombraries de l'exercici de 2009 d'un bar que va traspassar l'any 2008, i que li ha imposat dues sancions per unes infraccions per ocupació de la via pública relacionades amb aquest establiment que es van cometre després de la data de traspàs del bar. 

Informa que en data 14 de juny de 2012 va presentar dos escrits a l'Ajuntament de Granollers (un relatiu a la taxa pel servei de recollida d'escombraries i l'altre relatiu a les sancions), però no ha rebut cap resposta.

Contingut

De la documentació tramesa per l'Ajuntament de Granollers, es desprèn que l'Administració ha corregit la seva actuació pel que fa al preu públic de recollida de residus comercials que s'exigeix a la persona interessada, ja que en data 15 de juliol de 2013 es va dictar una resolució a fi de donar de baixa el promotor de l'activitat de referència en el padró municipal del preu públic pel servei de recollida i tractament de residus comercials amb efectes des del dia 30 de maig de 2009. 

Pel que fa a les sancions corresponents a una ocupació de la via pública amb taules i cadires per part de l'establiment de restauració del promotor sense disposar de llicència municipal per a l'ocupació de la via pública, les dates de tramitació dels expedients són posteriors a la baixa de l'activitat. En aquest sentit, el Síndic recorda que d'acord amb l'article 130 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, només poden ser sancionades per fets constitutius d'infracció administrativa les persones físiques o jurídiques que en resultin responsables. Per tant, si el promotor en aquelles dates ja no exercia l'activitat no pot ser considerat el responsable de la comissió de les infraccions. 

Per això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Granollers que dugui a terme les actuacions oportunes per anul·lar les sancions imposades al promotor llevat que pugui acreditar la seva responsabilitat en la comissió de les infraccions.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/06/2013 Ajuntament de Granollers Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/07/2013 Ajuntament de Granollers Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/02/2014 Ajuntament de Granollers Resolució pendent d'acceptació
07/04/2014 Ajuntament de Granollers Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
19/06/2014 Ajuntament de Granollers Segona reiteració / No col·laboració
17/07/2014 Ajuntament de Granollers Resposta a la resolució pendent d'acceptació
29/08/2014 Ajuntament de Granollers Irregularitat
31/03/2015 Ajuntament de Granollers Seguiment finalitzat