Resolució
Q-02943/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament del Prat de Llobregat davant les molèsties per sorolls que ocasionen diversos grups de menors al carrer durant els caps de setmana, especialment al vespre i a la nit

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 17/05/2011
Data de l'últim moviment 01/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Prat de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament del Prat de Llobregat davant les molèsties per sorolls que ocasionen diversos grups de menors al carrer durant els caps de setmana, especialment al vespre i a la nit. 

Exposa que ha informat la policia local d'aquesta situació en nombroses ocasions, però que les molèsties continuen.

Contingut

En l'informe de l'Ajuntament del Prat de Llobregat s'assenyala que els agents destinats a l'equip de proximitat van fer un seguiment de la queixa i que, en data 19 d'octubre de 2010, es va mantenir una entrevista amb el promotor sobre aquesta situació. 

L'informe segueix dient que durant uns quants dies els agents van ser presents al lloc mencionat pel promotor i que, de forma puntual, van requerir a alguns menors que no juguessin a pilota en aquell lloc.

L'Ajuntament assenyala que el carrer en qüestió és una zona de vianants del barri antic, que no és una zona problemàtica per situacions d'incivisme, ni de trànsit, ni presenta una demanda ciutadana d'intervenció especial, tot i que és cert que puntualment hi ha nens de set a deu  anys que juguen a pilota en aquest indret i en altres de propers.

Per això, segons l'Ajuntament, el model d'intervenció per part de la policia local és: en primer lloc, presència puntual a la zona (a la zona de vianants del barri antic hi ha una presència de patrullatge a peu important); i, en segon lloc, recomanació als veïns d'avisar la policia local quan es produeixin les molèsties.

En vista de tota aquesta informació, el Síndic no aprecia indicis d'inactivitat o d'una actuació irregular per part de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. 

Tot i això, aquesta institució ha recordat a l'Ajuntament l'obligació de vetllar per tal de garantir el compliment de l'Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana, que determina en l'article 7 unes normes de comportament general a les vies públiques i als espais públics.

Fetes aquestes consideracions, el Síndic dóna per closes les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/09/2011 Ajuntament del Prat de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/10/2011 Ajuntament del Prat de Llobregat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/10/2011 Ajuntament del Prat de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/01/2012 Ajuntament del Prat de Llobregat Resolució
01/02/2012 Ajuntament del Prat de Llobregat Seguiment finalitzat