Resolució
Q-02951/2013 Manca de resposta de l'Ajuntament de Montblanc a un escrit relatiu a la retirada de les papereres de la plaça Josep Gomis de la pedania de Rojals

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 23/04/2013
Data de l'últim moviment 31/12/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Montblanc Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a un escrit que va presentar a l'Ajuntament de Montblanc relatiu a la retirada de les papereres de la plaça Josep Gomis de la pedania de Rojals.

Contingut

L'Ajuntament de Montblanc informa que aquesta actuació es va fer per motius d'eficiència econòmica, ja que les papereres en qüestió s'omplien molt ràpidament i els serveis de brigada s'hi havien de traslladar contínuament, mentre que a menys de 100 metres hi ha els contenidors de brossa. 

D'aquesta informació es desprèn que les papereres que han estat retirades efectivament són necessàries i compleixen una funció que, en principi, hauria de ser diferent de la dels contenidors de brossa, ja que només haurien de ser utilitzades per a recollir deixalles menudes amb l'objectiu de mantenir net l'espai públic. El problema que esmenta l'Ajuntament potser podria solucionar-se amb unes papereres d'una altra mida o forma i amb una campanya d'informació a la població de quines deixalles hi poden ser dipositades. Valorar aquesta qüestió forma part del marge de discrecionalitat que correspon a l'Ajuntament en l'exercici de les seves competències.

Ara bé, el promotor es queixava que l'Ajuntament no havia donat resposta als seus escrits. De l'informe de l'Ajuntament no es dedueix que s'hagi corregit aquesta manca d'actuació, per la qual cosa el Síndic recordar que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. 

És per això que el Síndic demana a l'Ajuntament que agiliti al màxim la resposta a les sol·licituds del promotor de la queixa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/04/2013 Ajuntament de Montblanc Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/05/2013 Ajuntament de Montblanc Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/07/2013 Ajuntament de Montblanc Resolució pendent d'acceptació
05/08/2013 Ajuntament de Montblanc Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/12/2013 Ajuntament de Montblanc Irregularitat
31/12/2013 Ajuntament de Montblanc Seguiment finalitzat