Resolució
Q-02957/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà vers les molèsties de sorolls provinents d'un habitatge.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 17/05/2011
Data de l'últim moviment 02/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa denuncia les molèsties provinents d'un habitatge de la Bisbal d'Empordà com a conseqüència de crits, música alta, cops de porta, etc. 

La persona interessada reclama una solució al problema que pateix, solució que informa que no ha obtingut per part de l'Ajuntament d'aquest municipi.

Contingut

En aquests casos de conflicte veïnal, potser seria efectiu que l'Administració tendís a iniciatives mediadores amb l'objectiu de llimar i suavitzar el malestar que produeixen les conductes privades que van més enllà del criteri de tolerabilitat normal o assumible a fi d'aconseguir retrobar la pau veïnal. En definitiva, aconseguir una sortida dialogada al problema. 

En aquest sentit, si l'Ajuntament constata que la situació ho requereix, hauria de valorar la possibilitat d'intentar dur a terme una mediació entre els veïns per consensuar una solució que satisfaci les dues parts i aconseguir, alhora, un entorn agradable de convivència veïnal.

Així mateix, el Síndic recorda al consistori que l'article 35 de l'Ordenança de civisme i convivència ciutadana de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà prohibeix cantar, parlar en un to de veu excessivament elevat o reproduir sons sigui quin sigui el mitjà als domicilis particulars des de les 22 fins a les 8 hores. En aquests casos, els infractors, bé amb una denúncia prèvia comprovada pel funcionari municipal competent, bé d'ofici, seran sancionats per l'Ajuntament amb la multa corresponent.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/06/2011 Ajuntament de la Bisbal d'Empordà Resolució