Resolució
Q-02971/2012 Disconformitat amb la demora en la resolució d'una petició de reactivació d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 24/04/2012
Data de l'últim moviment 18/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora en la resolució d'una petició de reactivació d'una prestació de renda mínima d'inserció.

Exposa que, després de finalitzar una activitat laboral, el mes de juliol de 2011 va demanar que es reprengués el pagament de la prestació, però encara no s'ha resolt la seva sol·licitud. Exposa que no disposa d'altres ingressos, i li urgeix que es resolgui la seva situació.

Contingut

En l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom s'indica que s'ha valorat favorablement la represa de la prestació, però que està pendent que la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció adopti la resolució corresponent i es pugui fer de nou el pagament de la prestació. 

El Síndic posa de manifest que no es concreten els motius pels quals no s'ha emès encara la resolució i que ja han transcorregut molts mesos des del moment en què es va valorar favorablement l'increment de la prestació.

Per tant, el Síndic insisteix en la necessitat de fer esforços per resoldre aquestes situacions, a fi d'assegurar que les persones interessades vegin satisfets els seus drets i evitar situacions que comporten un risc d'exclusió social elevat. 

De conformitat amb això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti totes les mesures que consideri necessàries per resoldre com més aviat millor aquesta sol·licitud, reprendre efectivament el pagament i fer l'abonament dels endarreriments corresponents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/07/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/09/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/01/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/09/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
18/10/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat