Resolució
Q-02991/2012 Disconformitat amb la informació errònia publicada a la pàgina web de la Universitat Oberta de Catalunya en relació amb un curs

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Estudis universitaris i recerca
Data d'inici 24/04/2012
Data de l'últim moviment 22/01/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la informació errònia publicada a la pàgina web de la Universitat Oberta de Catalunya (en endavant UOC) en relació amb un curs.

Exposa que es va matricular el dia 5 d'octubre de 2010 als estudis d'Expert en l'ús de les TIC a la docència, que segons la pàgina web de la UOC i la informació facilitada per la Universitat conduïen a l'obtenció d'una titulació oficial de postgrau.

Segons explica, la UOC no la va informar de l'existència de cap canvi respecte de la informació rebuda, i en el moment de rebre la titulació, gairebé dos anys després, va observar que la titulació obtinguda era la de Diploma d'expert expedida per la UOC sense consideració de titulació oficial de postgrau.

Després de presentar queixa al servei d'atenció a les queixes de la UOC se li va demanar disculpes per l'error en la informació publicada però se la va informar que rebria el Diploma d'expert en l'ús de les TIC a la docència.

Contingut

En l'informe de la UOC s'indica que, efectivament, la informació publicada a la web en el moment que la persona interessada va formalitzar la matrícula era errònia, ja que s'informava que els estudis d'Expert en l'ús de les TIC a la docència eren estudis de postgrau, informació que es va modificar posteriorment.

Segons s'indica a la normativa d'àmbit d'aplicació i tipus de programa de la UOC, els postgraus tenen una càrrega lectiva no inferior a 30 crèdits, i el curs que va fer la persona interessada té una càrrega lectiva de 20 crèdits, i per tant té la consideració d'especialització.

No obstant això, la UOC exposa que, tenint en compte la informació errònia que constava a la pàgina web, ha optat per enviar-li finalment el Diploma de postgrau d'expert en l'ús de les TIC a la docència, i que expedirà diplomes de postgrau d'expert en ús de les TIC a la docència a aquelles persones que acreditin haver rebut una informació errònia com la persona interessada.

Per tant, el Síndic entén que queda palesa una informació deficient i confusa respecte del caràcter oficial o no dels estudis cursats i la titulació obtinguda. En aquest sentit, suggereix a la UOC que modifiqui la informació que es proporciona als estudiants d'estudis de postgrau i especialitzacions a la UOC i expliciti clarament que es tracta d'estudis propis amb titulació no oficial.

Respecte del curs d'especialització en l'ús de les TIC a la docència, el Síndic entén que la resposta de la Universitat ha estat adequada per intentar pal·liar els efectes de la informació l'errònia proporcionada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/05/2012 Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/06/2012 Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/11/2012 Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/01/2013 Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/01/2013 Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Resolució
22/01/2013 Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Seguiment finalitzat