Resolució
Q-03016/2010 Disconformitat amb la resposta del Districte de Sants-Montjuïc a una reclamació per la ubicació d'uns contenidors d'escombraries.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 06/07/2010
Data de l'últim moviment 13/01/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor mostra la seva disconformitat amb la resposta rebuda del Districte de Sants-Montjuïc pel que fa a la seva queixa per la ubicació d'uns contenidors d'escombraries just davant de les portes del seu negoci.

El reclamant manifesta que fa més de quinze anys que té els contenidors davant del seu local i que ara els han traslladat a sobre de la vorera, amb les dificultats que comporta en ser una vorera estreta. A més, abans només hi havia dos contenidors i ara han passat a ser quatre.

La persona interessada considera més just un sistema de rotació, atès que fa molts anys que ha de patir les molèsties que comporten aquests contenidors. 

Així mateix, informa de l'estat en què es troba tot el voltant, ple de brossa, fet que perjudica enormement la imatge del seu negoci. Com a prova, aporta una còpia de fotografies que acrediten aquesta situació.

Contingut

El Servei de Manteniment i Serveis del Districte de Sants-Montjuïc posa de manifest que s'ha fet un encaix per fixar els contenidors i que aquests no estiguin a sobre la vorera i que s'ha donat ordre al Servei de Neteja per tal que faci la recollida degudament. Segons s'indica, el fet que el contenidor estigui sobre la vorera no afecta o altera la distància del local. En concret, el fet d'executar un encaix o no fer-ho només facilita la manipulació del contenidor per part dels operaris i no afecta a la façana en absolut.

L'informe del Districte considera que una paret cega, com en aquest cas, és el lloc adient per col?locar-hi contenidors. Per aquest motiu, entenen que la ubicació actual és la menys desfavorable i és per aquesta raó que van denegar la sol·licitud de desplaçament efectuada per la persona interessada al seu dia. 

En aquest sentit, el Síndic informa el promotor de la queixa que la ubicació dels contenidors d'escombraries en un o altre indret és una decisió discrecional de l'Ajuntament, sempre que la solució adoptada sigui suficientment motivada, com és el cas, motiu pel qual no pot entrar a analitzar quin és el millor emplaçament possible.

En aquest cas, els serveis tècnics de l'Ajuntament de Barcelona consideren que aquella és la millor ubicació per donar servei a aquella zona. 

Malgrat això, el Síndic suggereix que s'ampliï la freqüència del servei de recollida dels contenidors ubicats a aquest carrer per evitar situacions com les que s'han pogut constatar en les fotografies que ha facilitat el promotor de la queixa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/07/2010 Gerència del Districte de Sants-Montjuïc Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/10/2010 Gerència del Districte de Sants-Montjuïc Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/01/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució