Resolució
Q-03038/2013 Disconformitat amb l'Ajuntament del Masnou per la incoació d'un expedient que obliga una associació a suspendre l'activitat de centre de culte

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 26/04/2013
Data de l'últim moviment 09/09/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Masnou Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, que actua en representació d'una associació cultural islàmica, manifesta la seva disconformitat amb la incoació per part de l'Ajuntament del Masnou d'un expedient que els obliga a suspendre l'activitat de centre de culte, atès que aquesta activitat no consta regularitzada. 

Segons es desprèn de l'escrit del promotor, per poder legalitzar l'activitat necessitaven, en primer lloc, una llicència urbanística de canvi d'ús, la qual indiquen que els va ser denegada per acord de l'Ajuntament de 4 d'abril de 2012.

Contingut

Segons informa l'Ajuntament del Masnou, arran de l'aprovació inicial de la Modificació puntual del Pla general d'ordenació del Masnou, referida als articles 246, 359 i 398, es va suspendre el tràmit d'atorgament de llicències relacionades amb l'ús religiós, d'acord amb el que disposa l'article 73.2 del Text refós de la Llei d'urbanisme. Aquesta suspensió havia de mantenir-se fins que s'aprovés la Modificació tramitada i, en tot cas, fins al dia 21 de març de 2014.

Atès que ja ha passat aquest termini màxim de duració de la suspensió, el Síndic recorda que en aplicació de l'article 74 del Text refós l'Ajuntament ha de tramitar les llicències presentades i les que es puguin presentar, d'acord amb la normativa vigent. Així mateix, cal tenir en compte que un cop exhaurits els efectes de l'acord de suspensió, no se'n pot adoptar cap de nou per al mateix àmbit i amb la mateixa finalitat fins passats tres anys.

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que en el cas que la Modificació del Pla general d'ordenació del Masnou encara no hagi estat aprovada definitivament, ho comuniqui als promotors de la queixa per tal que tramitin la llicència denegada amb motiu de l'acord de suspensió.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/06/2013 Ajuntament del Masnou Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/06/2013 Ajuntament del Masnou Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/07/2014 Ajuntament del Masnou Resolució pendent d'acceptació
01/08/2014 Ajuntament del Masnou Resposta a la resolució pendent d'acceptació
08/09/2014 Ajuntament del Masnou Irregularitat
09/09/2014 Ajuntament del Masnou Seguiment finalitzat