Resolució
Q-03045/2009 Manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Celoni a una sol·licitud d'informació sobre un l'incompliment de les condicions acústiques d'un bar musical.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Autoritzacions i concessions
Data d'inici 18/06/2009
Data de l'últim moviment 15/11/2010
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Celoni Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor demana la intervenció del Síndic per la manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Celoni a un escrit presentat a les oficines municipals el 18 de desembre de 2008.

En aquest escrit i amb relació a un local bar musical, el promotor demanava "un informe objectiu segons el qual l'estat del local no reunia les condicions requerides per la Llei 3/1998 en tots els apartats que siguin de la seva responsabilitat".

Contingut

L'Ajuntament de Sant Celoni va respondre que havia resolt el recurs de reposició interposat el 5 de juny de 2009. Per tant, el Síndic va comunicar al promotor que en l'actuació de l'Ajuntament no s'observava cap comportament irregular que conculqués els drets del promotor, i, en conseqüència, va tancar l'expedient.

El Síndic va entendre que l'Ajuntament oferia, per dues vegades, resposta suficient i fonamentada amb relació a les peticions del promotor, malgrat que no estigui d'acord amb el contingut de les respostes. El Síndic considerava que l'Ajuntament no havia desatès les seves funcions de control i policia administrativa de l'activitat del bar musical, ni havia ignorat el deure de facilitar una resposta fomentada.

Quant a l'aspecte concret de no facilitar una còpia de la documentació de la resolució del Consell Comarcal de 5 de desembre de 2008 efectivament, el Síndic entenia que la condició de persona interessada del promotor en el procediment no era invocable, atès que les actuacions administratives que el generaven corresponen a un objecte i una activitat que va abandonar amb anterioritat, el 17 de juliol del 2008.

No obstant això i atès que semblava que la pretensió principal del promotor era rescabalar-se dels danys i de les pèrdues que li hagués pogut ocasionar el llogater amb les seves actuacions, en el procediment judicial civil que es pogués dur a terme es podria demanar al jutge que acceptés com a prova documental, la documentació que reclamava o qualsevol altra que considerés necessària per a la defensa de la seva pretensió.

No obstant les explicacions donades, recentment el promotor ha tornat a demanar la revisió de la resolució del Síndic que confirmava l'actuació correcta de l'Ajuntament. Així doncs, el promotor plantejava dues qüestions: D'una banda, el seu dret a disposar de l'informe del Consell Comarcal de 5 de desembre de 2008, emès en el tràmit d'adequació del bar musical, i de l'altra, el seu interès que l'Ajuntament certifiqui el tancament de l'establiment durant un període de temps determinat.

Un cop revisada de nou la totalitat de les actuacions, més la documentació que el promotor ha afegit, quant al seu dret a disposar de l'informe del Consell Comarcal, el Síndic suggereix que el consistori prevegi la possibilitat d'accedir a la seva petició a la llum de les previsions contingudes en la Llei 27/2006, de 18 de juliol, per la qual es regulen els drets d'accés a la informació, de participació pública i d'accés a la justícia en matèria de medi ambient, tot respectant les dades que per ser de caràcter personal o subjectes a protecció industrial hagin d'emparar-se.

Quant a la demanda de certificació municipal del temps de tancament suposat de l'establiment, el Síndic informa el promotor que segons la normativa en matèria d'administració local les certificacions les lliura el secretari municipal i l'objecte d'aquestes certificacions ha de ser els acords dels òrgans de govern i de les administracions locals i els antecedents documentals que obrin a les oficines municipals. No es pot certificar sobre allò que materialment no existeix.

Igualment, l'Administració no està obligada a elaborar una determinada informació o conclusió que es podria trobar desagregada en els antecedents documentals. Diferent és que, consultat l'expedient o expedients administratius corresponents, s'arribi a una conclusió i que aquesta pugui ser utilitzada, proposada o suggerida en el possible procediment judicial que la persona interessada pugui iniciar.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/06/2009 Ajuntament de Sant Celoni Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/07/2009 Ajuntament de Sant Celoni Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/07/2009 Ajuntament de Sant Celoni Resolució
25/01/2010 Ajuntament de Sant Celoni Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
04/02/2010 Ajuntament de Sant Celoni Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
24/03/2010 Ajuntament de Sant Celoni Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/05/2010 Ajuntament de Sant Celoni Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/11/2010 Ajuntament de Sant Celoni Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental- DOGC.2598 (13/03/1998)
Llei 27/2006, de 18 de juliol, per la qual es regulen els drets d'accés a la informació, de participació pública i d'accés a la justícia en matèria de medi ambient- BOE.171 (19/07/2006)