Resolució
Q-03050/2015 Queixa relativa a la gestió per part dels serveis socials bàsics de Vilafranca del Penedès de la prestació de la renda mínima d'inserció d'una família

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 05/05/2015
Data de l'últim moviment 27/08/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vilafranca del Penedès Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

El promotor de la queixa exposa que la seva família té dificultats econòmiques greus, que la sol·licitud de renda mínima d'inserció tramitada a nom de la seva dona ha estat denegada i en desconeixen els motius, i que els professionals dels serveis socials encarregats del seu cas no els faciliten informació suficient.

De l'informe tramès per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès sobre la situació socioeconòmica d'aquesta família se'n desprèn que els serveis socials bàsics han dut a terme diverses actuacions, que s'ha valorat la seva situació de necessitat i que s'han fet gestions i s'han posat a l'abast d'aquesta família serveis i recursos considerables perquè puguin cobrir les seves necessitats bàsiques. En aquest aspecte, cal entendre que se'ls està facilitant un suport adequat, tant des del punt de vista econòmic com d'altres serveis.

Això no obstant, la informació aportada sobre les actuacions relatives al procediment de renda mínima d'inserció és poc precisa. S'assenyala que es va intentar sol·licitar la prestació en dues ocasions, però no s'aclareix si es va tramitar efectivament o no en ambdues, ni si s'ha efectuat algun tràmit més enllà de la consulta amb els tècnics del Departament d'Empresa i Ocupació. 

En aquest sentit, s'entén que la queixa sobre la desinformació que exposava la persona interessada es refereix probablement al fet que la informació que ha rebut verbalment no ha concretat les actuacions que s'han dut a terme, i no li ha permès aclarir si s'han tramitat o no les dues sol·licituds, en quina data, si s'han resolt, etc.

Per tant, a fi de corregir la situació de possible desinformació que es plantejava en la queixa, el síndic suggereix a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès que els serveis socials endeguin les actuacions adients per aclarir els dubtes que planteja la persona interessada, i que se li faciliti una explicació clara, concreta i entenedora sobre les actuacions que s'han dut a terme en relació amb la sol·licitud de renda mínima d'inserció i, si escau, amb la resolució adoptada; i, en cas que finalment no s'hagi tramitat la prestació, sobre els motius que han portat a aquesta avaluació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/06/2015 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/07/2015 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/07/2015 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Resolució pendent d'acceptació
14/08/2015 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Resposta a la resolució pendent d'acceptació
26/08/2015 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Irregularitat
27/08/2015 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-03051/2015