Resolució
Q-03064/2012 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament d'Arenys de Munt davant les molèsties per sorolls ocasionades per un concert de rock que es va celebrar a la sala municipal

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 26/04/2012
Data de l'últim moviment 31/10/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Arenys de Munt Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament d'Arenys de Munt davant les molèsties per sorolls ocasionades el 20 d'abril de 2012 arran d'un concert de rock que es va celebrar a la sala municipal. 

Assenyala que el concert es va allargar fins passades les 4 hores de la matinada, fet que -sumat al volum elevat de la música- va pertorbar notablement el descans dels veïns. A més, remarca que aquesta sala no està convenientment insonoritzada i que, per tant, no s'hauria de permetre la celebració d'actes susceptibles de molestar els veïns, especialment si es fan en horari nocturn.

Finalment, el promotor exposa que va presentar un escrit a l'Ajuntament en data 23 d'abril de 2012 sobre aquesta qüestió, i que encara no ha rebut cap resposta.

Contingut

En vista del que s'exposa a l'informe de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, el Síndic constata que les activitats musicals dutes a terme en data 20 d'abril de 2012 s'emmarcaven dins la ?nit jove? de les festes del Remei 2012 organitzades pel mateix Ajuntament i que, a la sala municipal, s'ha detectat que es produeixen molèsties als veïns quan s'obre la porta d'emergència.

D'acord amb això, el Síndic recorda a l'Ajuntament que la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, és aplicable als espectacles públics (concerts de música, festes, etc.) que tenen lloc als equipaments municipals.

La convivència pacífica i ordenada entre els espectadors, els participants i els usuaris dels establiments oberts al públic, els espectacles públics i les activitats recreatives i la resta de ciutadans, especialment els que viuen a prop dels llocs on es duen a terme aquestes activitats, és una de les finalitats i dels principis generals que recull l'article 2.3 de la Llei i que les administracions competents han de garantir.

A partir de l'entrada en vigor el 28 de setembre de 2010 del Decret 112/2010, de 31 d'agost, de desplegament de la Llei 11/2009 citada, els espectacles públics i les activitats recreatives de caràcter extraordinari subjectes a llicència municipal han de complir una sèrie de requisits generals (article 111), entre els quals hi ha la presentació d'una valoració de l'impacte acústic de l'espectacle públic o de l'activitat recreativa, i si escau, adoptar les mesures necessàries per prevenir-lo i minimitzar-lo. 

En conseqüència, el Síndic recorda a l'Ajuntament que s'ha d'analitzar acuradament l'impacte acústic dels esdeveniments que es duen a terme per tal de garantir que els espectacles públics i les activitats recreatives (com ara festivals de música o concerts) que es duen a terme a la sala municipal o a altres equipaments públics no vulneren els drets de les persones que hi viuen a prop.

Fetes aquestes consideracions, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/06/2012 Ajuntament d'Arenys de Munt Sol·licitud d'informació a l'Administració
13/07/2012 Ajuntament d'Arenys de Munt Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/10/2012 Ajuntament d'Arenys de Munt Resolució
31/10/2012 Ajuntament d'Arenys de Munt Seguiment finalitzat