Resolució
Q-03077/2011 Presumptes irregularitats en la gestió urbanística de la urbanització La Ponderosa.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 25/05/2011
Data de l'últim moviment 08/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Pontons Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la gestió urbanística de la urbanització La Ponderosa, al municipi de Pontons.

Exposa que va plantejar un recurs contra una resolució de l'assemblea general de la Junta de Compensació que gestiona aquesta urbanització. Així mateix, va demanar que se li facilités determinada documentació relativa a la urbanització. De tota manera, encara no ha obtingut resposta a aquestes sol·licituds.

Contingut

Segons comunica l'Ajuntament de Pontons, ja va informar en una reunió mantinguda amb la persona interessada que havia de concretar quin era el motiu de la impugnació i l'acord que s'impugnava. 

També manifesta que els serveis municipals sempre han posat a disposició de la persona interessada la documentació relativa als instruments de gestió urbanística en tràmit existent en els seus arxius.

Atesa aquesta informació, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte. Tot i això, abans recorda a l'Ajuntament de Pontons que el Síndic ha aprovat i difós un Codi de bones pràctiques administratives, l'apartat VII del qual està dedicat al deure de respondre expressament, i entre altres coses diu el següent:

- L'Administració ha de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu, com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació.

- L'Administració ha de contestar de forma expressa els escrits de desacord que la persona interessada pugui formular, encara que la resolució administrativa sigui ferma.

- El silenci administratiu permet a la persona interessada d'accedir a la tutela judicial, però no eximeix l'Administració de l'obligació de donar resposta ni li impedeix de resoldre en qualsevol sentit.

- Les respostes expresses de l'Administració han de ser raonades, intel·ligibles i congruents amb les peticions o les al·legacions formulades, per no causar indefensió o inseguretat jurídica a les persones que s'hi adrecen.

Consegüentment, el Síndic ha suggerit a l'Ajuntament que doni resposta escrita a la persona interessada i que li comuniqui de forma raonada els motius pels quals no es pot acceptar el seu recurs.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/06/2011 Ajuntament de Pontons Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/08/2011 Ajuntament de Pontons Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/11/2011 Ajuntament de Pontons Resolució