Resolució
Q-03088/2015 Manca de pagament de la segona part d'un ajut de formació individual per part de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 06/05/2015
Data de l'últim moviment 04/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa, funcionària de carrera de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament d'una part de l'ajut de formació individual que li va ser concedit.

Exposa que va cursar dos postgraus a l'Escola d'Administració Pública i que va sol·licitar els ajuts de formació individual, que són de 600 euros per any. Pel que fa al primer postgrau, d'import 2.000 euros, va rebre, en concepte d'ajut, 300 euros l'any 2013 i els 300 euros restants al març de 2014. Pel que fa al segon, només va rebre 300 euros el mes de març de 2014. El 29 d'agost de 2014 va sol·licitar el pagament dels 300 euros restants, però no ha obtingut cap resposta.

D'una banda, la coincidència en el mateix any natural 2014 del pagament de la segona part de l'ajut del primer postgrau i del pagament de la segona part del primer postgrau no pot fonamentar la denegació de la sol·licitud de pagament de la segona part de l'ajut corresponent al segon postgrau, presentada el 29 d'agost de 2014, perquè l'endarreriment de l'Ajuntament a l'hora d'abonar aquesta segona part del primer postgrau no va ser imputable a la persona interessada. 

D'altra banda, pel que fa a les notificacions i les resolucions de concessió dels ajuts, els articles 58 i 89.3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, disposen que s'han de notificar a les persones interessades les resolucions i els actes administratius que afectin els seus drets i interessos, els quals han de contenir la decisió, que haurà de ser motivada en els casos previstos a l'article 54, i hauran d'incloure la informació relativa als recursos que siguin procedents, l'òrgan davant del qual s'hagin de presentar i el termini per interposar-los.

Per tant, al marge de les comunicacions que, per agilitat, puguin efectuar-se per correu electrònic als empleats que sol·licitin els ajuts, l'Ajuntament ha de dictar una resolució que inclogui el peu de recurs corresponent i notificar-la, sense que aquesta obligació legal pugui ser objecte de pacte o de lliure disposició entre les parts.

Per aquestes raons exposades, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès que aboni a la persona interessada l'import dels 300 euros de la segona part de l'ajut corresponent al segon postgrau que va cursar, i que dicti i notifiqui les resolucions corresponents a les sol·licituds d'ajuts socials que demanin els empleats i que, en aquest cas concret, resolgui expressament la sol·licitud d'abonament de la segona part de l'ajut.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/07/2015 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/08/2015 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/11/2015 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Resolució pendent d'acceptació
04/01/2016 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Reiteració a la resolució pendent d'acceptació