Resolució
Q-03110/2011 Disconformitat amb la manca d'actuació d'una escola de Vilafranca del Penedès en una situació d'assetjament escolar

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Assetjament escolar
Data d'inici 26/05/2011
Data de l'últim moviment 07/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació d'una escola de Vilafranca del Penedès en una situació d'assetjament escolar vers la seva filla de nou anys.

La persona interessada presenta dos informes mèdics d'assistència a urgències per presumptes cops rebuts a l'escola, i deixa constància que ha demanat que s'adoptin mesures a la direcció de l'escola i a l'inspector de zona, però actualment la situació persisteix.

Contingut

En l'informe tramès pel Departament d'Ensenyament s'indica que la Inspecció educativa i la unitat de suport a la convivència escolar (USCE) es van coordinar en el seguiment del cas i van anar assessorant i informant la persona interessada de les mesures que s'anaven prenent.

Posteriorment, la persona interessada va informar el Síndic que havia canviat la seva filla de centre educatiu.

Amb tot, el Síndic recorda al Departament d'Ensenyament el dret de tota la comunitat educativa de conviure en un bon clima escolar, d'acord amb la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, i la responsabilitat dels centres d'assegurar que no es produeixin situacions de violència entre iguals en els centres educatius.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/06/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/08/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/03/2012 Departament d'Ensenyament Resolució