Resolució
Q-03125/2011 Manca de pagament de la prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec corresponent a l'any 2010.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 26/05/2011
Data de l'últim moviment 06/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament d'una d'ajuda per fill a càrrec presentada com a família monoparental per a l'any 2010.

Contingut

La Secretaria de Família ha comunicat al Síndic que no disposa de la data per abonar la prestació corresponent, tot i que l'expedient de la persona interessada ha estat valorat positivament per un import de 745 euros.

S'addueix l'actual situació econòmica desfavorable com a causa d'aquesta situació i s'informa que s'està treballant intensament per poder fer efectius els pagaments pendents, entre d'altres els corresponents a l'exercici 2010.

No obstant això, el Síndic ha suggerit al Departament de Benestar Social i Família que es faci efectiva la prestació que correspon a la persona interessada com més aviat millor, i li ha recordat que la finalitat d'aquestes prestacions és donar suport econòmic a les famílies amb infants per raó de l'atenció que aquestes dediquen en la cura dels seus fills i filles, i que de l'efectivitat d'aquestes prestacions en depèn l'acompliment de l'objectiu pel qual van ser creades. 

Sens perjudici d'aquestes consideracions, el Síndic finalitza les actuacions iniciades en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/06/2011 Secretaria de Família Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/07/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/10/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució