Resolució
Q-03130/2010 Manca de resolució del Consorci de Serveis Socials de Barcelona d'una sol·licitud del Programa individual d'atenció d'un procediment de reconeixement de la situació de dependència.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 09/07/2010
Data de l'últim moviment 10/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci de Serveis Socials de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora es queixa per la manca de resolució del Programa individual d'atenció (en endavant PIA) del Consorci de Serveis Socials de Barcelona d'una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret a les prestacions i als serveis vinculats que es va iniciar a nom de la seva mare.

La filla de la persona interessada informa que, a causa de l'ingrés de la seva mare a un centre residencial de Barcelona, en data 17 de juliol de 2009 es va signar un nou Acord del PIA, el qual modificava l'Acord signat en data 9 de març de 2009. 

Per la documentació de què es disposa, s'observa que en aquell nou Acord PIA es proposava una prestació econòmica vinculada al servei de residència més prestació addicional. 

L'Acord esmentat va registrar-se al Consorci de Serveis Socials de Barcelona el 31 de juliol de 2009, no obstant això, la promotora de la queixa informa que a data d'avui no els ha estat notificada la resolució corresponent del PIA, ni se'ls ha fet efectiu cap pagament del que es proposava en la modificació d'Acord PIA de data 17 de juliol de 2009. 

En vista dels fets descrits, la promotora indica que en data 31 de maig de 2010 van presentar una reclamació al Consorci, la qual va ser reiterada en data 16 d'agost de 2010, sense que a hores d'ara n'hagi obtingut cap resposta.

Contingut

Tot i que a hores d'ara encara no s'ha rebut cap resposta respecte a aquest assumpte, en data 3 de desembre de 2010, la promotora ha comunicat que l'objecte de la seva queixa s'ha resolt, atès que s'ha abonat l'import corresponent a les prestacions vinculades a la situació de dependència de la seva mare.

Com a conseqüència de l'anterior, es finalitzen les actuacions pel que fa a aquest cas i s'arxiva l'expedient.

No obstant això, el Síndic recorda al Consorci de Serveis Socials de Barcelona la necessitat d'adoptar les mesures necessàries per tal de reduir la durada dels procediments relacionats amb l'aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, de manera que siguin resolts en un termini raonable, tot evitant dilacions com les que s'han produït en aquest cas, i es faci possible l'accés de les persones dependents als serveis i les prestacions que els corresponen, d'acord amb la Llei.

Així mateix, el Síndic recorda que l'article 55 de la Llei 25/2009, de 23 de desembre, del Síndic de Greuges, determina que les autoritats i el personal al servei de les administracions, els organismes, les empreses i les persones subjectes a supervisió, han de facilitar al Síndic, a les persones en qui delegui i als seus adjunts els expedients, les informacions, les dades i la documentació que els sol·licitin que estiguin relacionats amb l'objecte d'una investigació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/08/2010 Consorci de Serveis Socials de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/02/2011 Consorci de Serveis Socials de Barcelona Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència- BOE.299 (15/12/2006)