Resolució
Q-03134/2010 Disconformitat amb la denegació del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació d'una sol·licitud d'autorització de joc en un casal.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 09/07/2010
Data de l'últim moviment 14/01/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Economia i Coneixement Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament d'Interior Pendent de rebre informació de l'administració

Plantejament

El promotor, com a president d'una associació de Blanes, demana la intervenció del Síndic per la seva disconformitat amb la resposta que li han donat els Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (en endavant DIRIP) a Girona a una sol?licitud d'autorització de joc.

Aquesta associació es va dirigir al Departament de Governació i Administracions Públiques i al DIRIP i va demanar una autorització per poder fer l'activitat del joc de la Quina al seu casal una vegada a la setmana.

Els Serveis Territorials del DIRIP li van denegar el permís atès que la Quina "només es pot portar a terme durant el període de Nadal, Cap d'Any i Reis" i finalment invoca la normativa davant la possibilitat de la comissió d'una infracció administrativa.

Contingut

Un cop valorada la resposta del Serveis Territorial de Girona de l'anterior DIRIP, fins ara amb competències en matèria de joc i espectacles, el Síndic considera que el motiu de denegació és ajustat a dret. Tot i això, formula al Departament d'Economia i Coneixement les consideracions següents:

La negativa dirigida a l'associació, de data 22 de gener de 2010, té una motivació succinta i sense peu de recurs.

En referència a això, el Síndic recorda que les resolucions administratives que posen fi a les qüestions plantejades per les persones interessades han de ser motivades, han d'expressar els recursos que s'hi puguin interposar i han de notificar-se en la forma establerta per la normativa vigent, d'acord amb els articles 58 i 89 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Ni la resolució i la notificació que fan referència a la demanda feta per l'associació reclamant compleixen aquests requisits. Ni existeix fonamentació de l'acte que identifiqui quins són els requisits no complerts, ni l'expressió dels recursos que es poden plantejar, la qual cosa deixa en indefensió el promotor en el cas que vulgui fer ús d'algun recurs en defensa dels seus interessos. Certament la resposta que ha estat facilitada a aquesta institució fa més comprensible la raó de la negativa. 

En conseqüència, el Síndic recorda el deure legal de complir els requisits legals que fan referència al contingut de l'acte administratiu i de notificar-los a la persona interessada.

Amb aquest recordatori i amb la confiança que es notificarà el reclamant en la deguda forma, es finalitza aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/07/2010 Direcció General del Joc i d'Espectacles Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/09/2010 Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (28/11/2006 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/01/2011 Departament d'Economia i Coneixement Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Decret 22/2005, de 22 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament de salons recreatius i de jocs de Catalunya- DOGC.4330 (24/02/2005)
Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.295 (27/11/1992)