Resolució
Q-03157/2011 Disconformitat amb la resposta de l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca a una consulta relativa a uns aparells d'aire condicionat

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 30/05/2011
Data de l'últim moviment 12/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Martí Sarroca Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa exposa la seva disconformitat pel fet que se li hagi imposat una taxa per serveis urbanístics arran d'una consulta que va fer a l'Administració en data 12 de gener de 2011 i per la resposta rebuda arran de la seva sol·licitud, ja que l'Administració no l'informa si considera adequat a la normativa la instal·lació de dos aparells d'aire condicionat.

Exposa que el 12 de gener de 2011 va presentar un escrit a l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca en què indicava que sota el seu balcó s'havien instal·lat dos aparells d'aire condicionat propietat d'una pizzeria i demanava la valoració del departament tècnic respecte de la situació dels aparells i que se li fes saber si estaven ben col·locats segons la normativa vigent.

D'això es desprèn que la persona interessada formulava una denúncia davant l'Administració i sol·licitava la seva intervenció per tal que es duguessin a termes les actuacions oportunes per una possible infracció comesa per un particular. 

No obstant això, en lloc de considerar la promotora de la queixa com a denunciant d'un fet, com a resposta a la denúncia, l'Ajuntament li va trametre un certificat en el qual s'indica quina és la normativa vigent sobre la instal·lació dels aparells d'aire condicionat, i per l'emissió del qual se li va imposar una taxa de 40 euros.

Contingut

En l'informe tramès per l'Ajuntament s'indica que, d'acord amb els informes tècnics, els aparells d'aire condicionat compleixen la normativa. Tot i això, no consta que aquesta valoració s'hagi esmentat en l'informe que es va emetre en data 3 de maig de 2011, arran de la petició de la persona interessada. 

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que emeti un nou informe, el contingut del qual s'adeqüi a la informació que va sol·licitar la persona interessada i en el qual s'indiqui si es considera que els aparells d'aire condicionat s'adeqüen a la normativa vigent i per quins motius, sense que per l'emissió d'aquest nou informe s'imposi de nou una taxa, tenint en compte que la persona interessada ja va abonar la taxa per expedició de documents administratius sense haver obtingut un informe que s'ajustés a la seva sol·licitud.

D'altra banda, atès que la persona interessada també explica que quan va presentar aquella sol·licitud no se la va informar que per l'activitat administrativa que es generava arran de la seva sol·licitud li correspondria l'abonament d'una taxa, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que adopti les mesures que consideri oportunes per posar en coneixement de les persones aquesta informació en el moment de la presentació de les sol·licituds.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/06/2011 Ajuntament de Sant Martí Sarroca Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/08/2011 Ajuntament de Sant Martí Sarroca Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/02/2012 Ajuntament de Sant Martí Sarroca Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/02/2012 Ajuntament de Sant Martí Sarroca Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
09/03/2012 Ajuntament de Sant Martí Sarroca Resolució
12/03/2012 Ajuntament de Sant Martí Sarroca Seguiment finalitzat