Resolució
Q-03255/2011 Manca de resposta del Departament de Benestar Social i Família a una sol·licitud de reconeixement del grau de disminució.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 30/05/2011
Data de l'últim moviment 28/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa explica que el dia 17 de novembre de 2010 va presentar una sol·licitud de reconeixement del seu grau de disminució però que encara no ha obtingut cap resposta. 

Manifesta que l'Institut Nacional de la Seguretat Social li va reconèixer una incapacitat permanent absoluta, però que aquest certificat no és suficient per poder-se donar d'alta a l'ONCE.

Contingut

El Departament de Benestar Social i Família informa que en data 15 de setembre de 2011 es va dur a terme la visita de valoració del grau de discapacitat del promotor, per la qual cosa el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en relació amb aquest assumpte. 

Tanmateix, recorda al Departament que és molt important que una persona amb alguna discapacitat rebi, al més aviat possible, la resolució en la què s'estableix el seu grau de disminució, ja que en depèn la seva possibilitat d'accedir a un plec de prestacions i mesures compensatòries que li permetin millorar la seva qualitat de vida mitjançant ajudes destinades a fomentar la seva integració social i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

Finalment, el Síndic recorda al Departament l'obligació de donar resposta a les sol·licitud dels ciutadans en el termini legalment establert i d'emetre la resolució relativa a l'assumpte del promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/06/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/08/2011 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/09/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució