Resolució
Q-03272/2012 Disconformitat amb la manca de modificació de l'import d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 03/05/2012
Data de l'últim moviment 02/07/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de modificació de l'import de la seva prestació de la renda mínima d'inserció, que va sol·licitar des dels serveis socials d'Artesa de Segre perquè havia deixat de cobrar el subsidi d'atur.

Contingut

El Departament d'Empresa i Ocupació ha informat que amb efectes de febrer de 2012 es va valorar la modificació a l'alça de la prestació econòmica del promotor, però que es considera que aquest expedient no té la prelació suficient d'altres expedients, d'acord amb l'Acord de Govern de 23 d'octubre de 2012.

Tot i això, el Síndic posa de manifest que segons la normativa reguladora l'abonament de la prestació s'ha de reprendre si desapareixen les circumstàncies que n'han motivat la suspensió i, en aquest cas, s'ha valorat que la circumstància que feia que el promotor no percebés el total de la prestació (el cobrament del subsidi d'atur) ha desaparegut i, per tant, ja s'hauria d'haver actualitzat la quantia. 

Així, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures necessàries perquè s'actualitzi l'import de la prestació econòmica de renda mínima d'inserció del promotor i se li aboni la quantia que li correspon, d'acord amb la valoració ja efectuada. I, amb caràcter general, que la tramitació s'agiliti en aquells casos en què ha desaparegut la causa que motiva la reducció de la quantia de la prestació o la suspensió de la prestació, especialment en els supòsits en què, com en aquest cas, ja hi ha una valoració favorable. 

Posteriorment, el Departament ha informat que el 29 de novembre de 2013 es va emetre la resolució d'actualització de la quantia, amb efectes d'1 de febrer de 2012, tot i que queda pendent abonar els endarreriments corresponents a les diferències meritades pel promotor des del febrer de 2012 a l'octubre de 2013, que no ha estat possible abonar encara per manca de disponibilitat de crèdit.

Tot i que amb l'emissió de la resolució d'aprovació de la prestació ha estat resolt l'objecte concret d'aquesta queixa, atès que encara hi ha endarreriments pendents cal adoptar les mesures necessàries perquè es pugui fer efectiu com més aviat millor. Amb això, el Síndic dóna per finalitzada la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/07/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/10/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/06/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/01/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
20/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
30/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
01/07/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
02/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat