Resolució
Q-03291/2010 Queixa contra el Consorci de l'Habitatge per no donar resposta a una sol·licitud d'accedir a un habitatge adaptat.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Accés i adquisició d'habitatges
Data d'inici 16/07/2010
Data de l'últim moviment 29/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci de l'Habitatge de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la dificultat d'accedir a un habitatge amb protecció oficial adaptat.
 
Informa que, des de l'abril de 2009, té reconegut un grau de disminució total del 89%, que supera el barem de dependència i el barem de mobilitat. Des de l'agost de 2009 està inscrit en el Registre de sol·licitants d'habitatge amb protecció oficial de Barcelona, i a la seva sol·licitud d'inscripció va adjuntar un informe de la treballadora social i un certificat del centre d'atenció a les persones amb disminució (CAD) Badal, que exposaven que necessitava un habitatge adaptat a la seva disminució.

Contingut

El Síndic es va adreçar al Consorci per demanar informació sobre les actuacions que havia portat a terme per donar resposta a la sol·licitud del promotor. 

El Consorci va indicar que el fet d'estar inscrit al Registre no atorgava cap dret sobre cap habitatge de forma automàtica, ja que el Registre serveix com a base per participar en tots els processos d'adjudicació que es convoquen. 

D'altra banda, va informar que tenia previst convocar un procediment per a l'adjudicació d'habitatges per a contingents especials en què, possiblement, la unitat familiar del promotor podia participar. 

El promotor va participar en un dels procediments i se li va adjudicar un habitatge però no era adient per a la seva unitat familiar, per la qual cosa hi va haver de renunciar.

Tot i que s'observa que l'Administració està prenent mesures per donar resposta a la necessitat d'habitatge del promotor, el Síndic ha suggerit al Consorci que valori la seva situació i que prengui les mesures oportunes per tal que aquesta família pugui accedir, com més aviat millor, a un habitatge adaptat i adient a les seves necessitats.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/09/2010 Consorci de l'Habitatge de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/01/2011 Consorci de l'Habitatge de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/12/2011 Consorci de l'Habitatge de Barcelona Resolució