Resolució
Q-03318/2012 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció quirúrgica a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 04/05/2012
Data de l'últim moviment 19/02/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba per ser intervinguda quirúrgicament d'hipertròfia mamària a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. Exposa que se li ha desestimat primera visita perquè aquest hospital no és de la seva zona de referència. Tampoc aconsegueix que la intervinguin als hospitals de Sabadell o de Terrassa.

Contingut

El Departament de Salut va informar el Síndic que la persona interessada estava en llista d'espera per ser visitada amb l'especialista del Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sabadell, i va indicar que es prioritzaven les pacients que estan en llista d'espera quirúrgica per reconstrucció mamària a causa d'una neoplàsia de mama.

Així, el Departament va indicar que atès que la intervenció de la persona interessada no tenia un termini de temps garantit ni es tractava d'un procediment quirúrgic que es pugui practicar a tots els hospitals de la xarxa sanitària pública, s'havia de posposar a altres intervencions prioritàries. 

Això no obstant, tot i no ser un procediment quirúrgic garantit, la Regió Sanitària Barcelona ha d'oferir a la persona interessada la possibilitat de ser visitada i intervinguda amb agilitat i, en primer lloc, al seu hospital de referència, l'Hospital de Sabadell. 

Per tant, el Síndic suggereix al Departament de Salut que estudiï la possibilitat d'agilitar la visita que la persona interessada té pendent amb l'especialista, atesa la minva en la qualitat de vida que pateix i les seqüeles i perjudicis que li pot comportar el retard en la intervenció.

D'altra banda, el Síndic també suggereix al Departament que, ateses les llistes d'espera en consultes externes i, també, en les intervencions quirúrgiques sense temps garantit, s'adoptin les mesures que siguin necessàries a fi d'agilitar els terminis d'espera i s'informi la persona interessada de l'estat d'aquestes llistes d'espera i del temps aproximat en què se la podrà intervenir o se la podrà derivar a altres centres on poder-la intervenir més aviat, si escau.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/08/2012 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/03/2013 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/04/2013 Servei Català de la Salut SCS Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/05/2013 Departament de Salut Altres formes de finalitzar
16/10/2013 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
02/12/2013 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
29/12/2014 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
16/02/2015 Departament de Salut Irregularitat
18/02/2015 Servei Català de la Salut SCS Irregularitat
19/02/2015 Departament de Salut Seguiment finalitzat