Resolució
Q-03322/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 04/05/2012
Data de l'últim moviment 14/06/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de renda mínima d'inserció. 

Exposa que sempre ha complert amb les seves obligacions i que ha presentat dues reclamacions en què demana que es resolgui aquesta situació, però no ha obtingut resposta. Assenyala també que la seva situació és crítica i que li urgeix que es resolgui aquesta situació.

Contingut

La Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom ha informat que en el cas de la persona interessada s'ha valorat favorablement la represa de la prestació, però que està pendent que la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció adopti la resolució corresponent i es pugui fer de nou el pagament de la prestació. 

No obstant això, el Síndic recorda que la normativa reguladora estableix que l'abonament de la prestació s'ha de reprendre si desapareixen les circumstàncies que n'han motivat la suspensió i, per tant, ja que en aquest supòsit s'ha valorat que es donen les circumstàncies que justifiquen la represa, s'hauria d'haver fet ja efectiva. En canvi, han transcorregut ja molts mesos i la persona interessada continua sense rebre la prestació.

El Síndic considera que resulta essencial prioritzar les actuacions que garanteixin que les persones en situació de pobresa tinguin accés als recursos que els permetin cobrir les necessitats bàsiques, i a evitar que s'agreugin les situacions de risc d'exclusió social, i per això és imprescindible millorar la gestió de les prestacions, de manera que un cop s'ha valorat que és procedent reprendre el pagament, aquest es faci efectiu de manera ràpida.

De conformitat amb això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures necessàries per fer més àgil la represa de la prestació econòmica, de manera que, un cop ha finalitzat la causa de la suspensió, la reactivació sigui ràpida.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/05/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
14/06/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat
14/06/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Comunicació a l'interessat del seguiment finalitzat