Resolució
Q-03328/2010 Manca de resolució del Departament d'Acció Social i Ciutadania del Programa individual d'atenció d'una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 16/07/2010
Data de l'últim moviment 10/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cornellà de Llobregat Pendent de rebre informació de l'administració
Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor es queixa de la manca de resolució del Departament d'Acció Social i Ciutadania (en endavant DASC) d'una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret a les prestacions i als serveis vinculats.

La persona interessada explica que va presentar la sol·licitud de revisió de reconeixement de la situació de dependència, i que el DASC, en data 2 de març de 2010, va dictar la resolució per la qual se li reconeixia un grau III nivell 1 de dependència, amb efectes del dia 28 de setembre de 2009. 

Malgrat el temps transcorregut des de la data de la resolució per la qual se li reconeixia el grau III nivell 1 de dependència, indica que a dia d'avui encara no s'ha dictat la resolució per la qual s'estableix el seu Programa individual d'atenció (en endavant PIA).

Contingut

L'anterior DASC comunica que "s'ha dictat resolució del PIA del promotor pel servei d'ajuda a domicili, des del 19 de juliol de 2010 amb 25 hores/mes. També se li ha atorgat el servei de teleassistència i la prestació econòmica per cuidador no professional, des del 28 de setembre de 2009, així com els corresponents endarreriments". Així mateix s'indica que pròximament es farà el pagament de la resolució esmentada i dels endarreriments.

Com a conseqüència d'això, tot i que l'objecte de la queixa s'ha resolt favorablement, el Síndic recorda al Departament de Benestar Social i Família la necessitat d'adoptar mesures per tal de reduir la durada dels procediments relacionats amb l'aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, de manera que siguin resolts en un termini raonable, tot evitant dilacions, i es faci possible l'accés de les persones dependents als serveis i les prestacions que els corresponen, d'acord amb la Llei.

Amb aquest recordatori, es finalitzen les actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/08/2010 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/08/2010 Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/09/2010 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/09/2010 Departament d'Acció Social i Ciutadania (28/11/2006 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/02/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució