Resolució
Q-03338/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Vidreres davant les reclamacions per les molèsties que ocasiona un bar musical.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 31/05/2011
Data de l'últim moviment 01/06/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vidreres Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa exposen la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Vidreres davant les molèsties per sorolls i actituds incíviques que ocasiona la clientela d'un pub del municipi quan es concentra a les portes del local. Manifesten que, a més a més dels aldarulls que provoquen els clients, després els veïns han de patir la brutícia que queda al carrer.

Contingut

El Síndic constata que ja va estudiar aquest problema l'any 2006, de manera que, atès que en l'actualitat persisteixen els problemes que ja van ser objecte de la intervenció del Síndic, es dedueix clarament que les recomanacions que aleshores va adreçar al consistori no van ser acceptades.

Així mateix, constata que actualment l'Ajuntament de Vidreres disposa d'una ordenança de convivència ciutadana i activitats a la via pública que recull totes les molèsties denunciades com a comportaments prohibits. Segons el preàmbul de l'Ordenança, l'objectiu d'aquest text normatiu és aconseguir el benestar col·lectiu i intervenir en l'organització de la comunitat per tal d'aconseguir una convivència ciutadana en pau i en igualtat de drets i obligacions.

Aquesta aspiració, segons el Síndic, no es materialitzarà mai si els serveis municipals no exerceixen les seves tasques fent les investigacions oportunes i sancionant les infraccions. També recorda, amb independència de les sancions que es puguin imposar a les persones que contravinguin les normes de convivència que hagi establert l'Ajuntament, que cal aplicar l'Ordenança municipal de sorolls i vibracions i, en concret, l'article 42.

Finalment, en resposta a la referència que l'Ajuntament fa sobre la resolució de 10 de maig de 1989 relativa als horaris màxims de tancament d'establiments públics, d'hostaleria, d'exhibició, etc., el Síndic recorda que va ser derogada per l'Ordre IRP/181/2007, de 30 de maig, per la qual es determinen els horaris màxims de determinats establiments públics destinats a espectacles públics i/o activitats recreatives sotmesos a la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics.

Per tot això, el Síndic insta l'Ajuntament per tal que, d'una banda, concreti quines actuacions d'investigació i sanció s'han dut a terme arran de les denúncies per les molèsties que causen els usuaris del pub a la via pública; i d'altra banda, indiqui les comprovacions que s'han fet en relació amb l'hora real de tancament del pub i, en cas d'incompliments, quines sancions s'han imposat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/06/2011 Ajuntament de Vidreres Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/07/2011 Ajuntament de Vidreres Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/07/2011 Ajuntament de Vidreres Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/09/2011 Ajuntament de Vidreres Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
24/10/2011 Ajuntament de Vidreres Reiteració posterior a la primera
30/11/2011 Ajuntament de Vidreres Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/05/2012 Ajuntament de Vidreres Resolució
01/06/2012 Ajuntament de Vidreres Seguiment finalitzat