Resolució
Q-03370/2015 Queixa relativa a les molèsties de sorolls que ocasiona una pista de monopatins a Taradell

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 15/05/2015
Data de l'últim moviment 01/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Taradell Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa que la pista està ubicada al costat del seu domicili i que les molèsties es produeixen principalment als vespres i a la nit. Segons diu, el seu marit ha formulat diverses reclamacions a l'Ajuntament amb relació a aquest assumpte. En una primera resposta, se'ls va informar que s'incrementaria la vigilància a la zona. Posteriorment, atès que les molèsties no es reduïen, el marit de la promotora va presentar noves reclamacions i, en l'última resposta de l'Ajuntament se'ls va comunicar que s'estaven duent a terme actuacions i, en cas que no s'aconseguís millorar la situació, es valoraria traslladar la pista a una altra ubicació.

Tot i això, la promotora manifesta que la situació no ha millorat sinó que fins i tot ha empitjorat, ja que l'última setmana de juny s'ha estat fent ús de la pista fins a les 4 de la matinada. Apunta que amb la intervenció de la Policia Local no s'ha aconseguit reduir el soroll perquè, quan marxen els agents, els usuaris de la pista tornen a fer-ne ús. Considera que s'hauria de poder tancar la pista durant les nits o bé traslladar-la a un altre indret.

Un cop estudiada la informació de què es disposa, el Síndic no pot concloure que l'Ajuntament hagi desatès les denúncies dels promotors, malgrat que a hores d'ara els veïns encara continuïn patint les molèsties per l'ús indegut de la pista. 

No obstant això, demana a l'Ajuntament informació sobre les actuacions que es portin a terme per corregir aquesta problemàtica i, especialment, si finalment el consistori disposa de l'autorització per instal·lar càmeres de videovigilància a la zona i si amb aquesta mesura s'aconsegueix impedir els actes incívics objecte de queixa.

Mentre no s'apliquin aquestes mesures, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que valori la possibilitat d'incrementar la vigilància dels agents locals a la zona a partir de les 22 hores per fer compatible l'ús de la pista amb el descans dels veïns.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/07/2015 Ajuntament de Taradell Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/08/2015 Ajuntament de Taradell Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/09/2015 Ajuntament de Taradell Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/10/2015 Ajuntament de Taradell Resolució pendent d'acceptació
30/11/2015 Ajuntament de Taradell Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
01/12/2015 Ajuntament de Taradell Resposta a la resolució pendent d'acceptació