Resolució
Q-03377/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 07/05/2012
Data de l'últim moviment 07/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la prestació de renda mínima d'inserció (en endavant RMI) que tenia concedida

Segons la informació que facilita, va deixar de percebre la prestació de l'RMI el mes d'agost de 2011. En data 22 de desembre de 2011 va interposar un recurs d'alçada contra la resolució de suspensió. Davant la manca de resposta a aquest recurs, en data 16 de febrer de 2012 va presentar una nova reclamació. Tot i això, encara no ha rebut cap comunicació o notificació sobre aquest assumpte.

Contingut

La Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom indica que per resolució de 17 de novembre de 2011 es va suspendre la prestació, amb efectes des de l'1 de novembre de 2011, perquè la persona interessada disposava d'ingressos superiors a l'import de la renda mínima d'inserció que li correspon. També s'indica que el recurs d'alçada que la persona interessada va interposar en data 22 de desembre de 2011 està en tràmit de resolució. 

En vista d'aquesta informació, el Síndic fa les consideracions següents: 

Pel que fa al motiu de la suspensió únicament s'al·lega que la persona interessada disposa d'ingressos superiors a l'import de la renda mínima d'inserció, sense que s'expliquin ni es justifiquin convenientment i amb detall les circumstàncies que s'han valorat: ingressos rebuts que s'han tingut en compte, període, límit d'ingressos aplicables a la unitat de convivència, documentació valorada i aportada per la persona interessada, etc. 

El Síndic considera que aquestes dades s'haurien d'haver explicitat en la resolució de suspensió, a fi de complir convenientment el deure de motivació dels actes administratius, i possibilitar que la persona interessada exerceixi amb garanties el seu dret de defensa davant d'una resolució que considera incorrecta. 

D'altra banda, atès que ha transcorregut el termini màxim per resoldre el recurs d'alçada interposat pel promotor i que en aquest cas s'ha superat amb escreix aquest termini, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que resolgui aquest recurs com més aviat millor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

08/05/2012 Síndic Municipal de Greuges de Sabadell Acusament de recepció
04/07/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/10/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/02/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
02/04/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/07/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
26/02/2014 Síndic Municipal de Greuges de Sabadell Irregularitat
27/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
28/02/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
07/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat