Resolució
Q-03389/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 08/05/2012
Data de l'últim moviment 05/07/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de renda mínima d'inserció. 

Exposa que el mes de novembre de 2011 va deixar de rebre la prestació sense que se li n'hagi comunicat el motiu. Indica que ha sol·licitat una altra prestació, la renda activa d'inserció, però reclama poder cobrar la renda mínima d'inserció fins al febrer de 2012.

Contingut

La Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom informa que la suspensió de la prestació es va acordar mitjançant resolució de 17 de novembre de 2011 per incompliment de les obligacions de la persona beneficiària, i que no hi ha constància que s'hagi interposat recurs.

Tot i això, el Síndic considera que aquesta suspensió no està justificada. Segons s'expressa en la resolució, la persona interessada va aportar la documentació que se li va demanar, i no consta que se li hagi fet cap altre requeriment que no hagués atès. Per tant, segons aquesta informació, no es pot considerar acreditat que la persona interessada hagi incomplert les seves obligacions. 

De conformitat amb això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que prengui les mesures oportunes per comprovar de manera immediata les actuacions fetes en aquest expedient i resoldre la situació plantejada en aquesta queixa, de manera que en cas que es confirmi que la persona interessada va aportar la documentació requerida, es revoqui la resolució de suspensió i es faci el pagament corresponent com més aviat millor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

31/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/11/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/01/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/06/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
04/07/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
04/07/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
05/07/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat